Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο ΟΛΒ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-30, 12:17:27
Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο ΟΛΒ

Ενα νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τύπου REACH STACKER παρέλαβε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, η Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Το όχημα, το οποίο παραδόθηκε από την ανάδοχο ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε., μετά από  διεθνή διαγωνισμό, είναι του κατασκευαστικού οίκου KONECRANES, τύπου SMV4636TC5 και μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας 46 τόνων.

Το κόστος της προμήθειας του μηχανήματος, ανέρχεται σε 477.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και το 35% επί της καθαρής αξίας, χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020. Οι σχετικές διαδικασίες για την ένταξη της προμήθειας στο ΕΣΠΑ ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και η ΟΛΒ Α.Ε. διατυπώνει τις ευχαριστίες της γι ακόμη μια φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την στήριξή της.

Με το νέο όχημα, το οποίο θα χειρίζεται το προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος, επιτυγχάνεται αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, καθώς το μηχάνημα, μπορεί να στοιβάζει μέχρι πέντε εμπορευματοκιβώτια καθ’ ύψος και μέχρι τρεις σειρές σε πλάτος.

Επιπλέον, είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς έχει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και κινητήρα κατηγορίας EU5 και πιο ασφαλές στην εκτέλεση των εργασιών και βελτιώνονται οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Τα εμπορευματοκιβώτια συμμετέχουν σήμερα σε μεγάλο ποσοστό στις θαλάσσιες μεταφορές κι η διακίνηση τους, αναπτύσσεται συνεχώς και ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την αγορά του παραπάνω μηχανήματος και με την προμήθεια ενός νέου γερανού μέσα στους προσεχείς μήνες, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αναβαθμίζει  σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχει, αυξάνει την αναπτυξιακή του δυναμική κι ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του λιμανιού, ευελπιστώντας στη σημαντική αύξηση της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=