ΑΛΜΥΡΟΣ

«Εφυγε» ξαφνικά ο Γεώργιος Παπαϊωάννου

εφυγε-ξαφνικά-ο-γεώργιος-παπαϊωάνν-812531

Εφυγε εντελώς ξαφνικά και αιφνίδια από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Αλμυρού Γεώργιος Παπαϊωάννου, παλιός ποδοσφαιριστής στον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου «πάγωσε» το Σάββατο ολόκληρο τον Δήμο Αλμυρού, όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από την επιτυχημένη του πορεία ως αντιδήμαρχος, αλλά και την ενασχόλησή του παλαιότερα με το ποδόσφαιρο.

Ο Γεώργιος Παπαϊωάννου εξέπνευσε σε ηλικία 63 ετών το Σάββατο γύρω στις 3:30 το μεσημέρι πιθανότατα μετά από καρδιακό επεισόδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στο περιβόλι του στον Αλμυρό και μάζευε ελιές, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε. Αμεσα κλήθηκε από τους εργάτες σε βοήθεια πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα που έσπευσε για να βοηθήσει δεν κατάφερε να τον επαναφέρει, παρά τις γενναίες προσπάθειες που κατέβαλε.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του από ανακοπή καρδιάς. Στο Κέντρο Υγείας έσπευσαν στελέχη της δημοτικής αρχής Αλμυρού για να ενημερωθούν τι συνέβη.

Επίσης, συγχωριανοί του από τον Πλάτανο, που ήταν σοκαρισμένοι. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στον απροσδόκητο χαμό, ο οποίος έπεσε σαν κεραυνός, καθώς ο εκλιπών αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού άρχισε άμεσα να διενεργεί έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια θανάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο Γεώργιος Παπαϊωάννου ήταν εργαζόμενος στη ΔΕΗ. Τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί και του άρεσε να ασχολείται με τα χωράφια. Η μεγάλη του όμως αγάπη ήταν τα αυτοδιοικητικά.

Στις τελευταίες εκλογές είχε κατεβεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο για τέταρτη συνεχόμενη φορά, ενώ ήταν η δεύτερη φορά που είχε αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου Καθαριότητας και στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος ΔΕΥΑ για μία τετραετία. Στις δημοτικές εκλογές στον Αλμυρό κατέβαινε από το 2002.

Ηταν δραστήριος και η επιτυχημένη του πορεία αναγνωριζόταν και από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενώ έχαιρε εκτίμησης και αγάπης από τους πολίτες.

Στα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα με τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» δούλευε αδιάλειπτα από την πρώτη στιγμή για να επιλυθούν τα προβλήματα και να επανέλθουν στην κανονικότητα οι πληγείσες περιοχές.

Ηταν πάντοτε δραστήριος, αεικίνητος όπως τον χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες του. Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος έκανε λόγο για μία μεγάλη απώλεια για το γίγνεσθαι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία αφιέρωνε την ψυχή του και εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Οικείοι του ανέφεραν ότι ήταν ιδιαίτερη προσωπικότητα, κοινωνικός, άνθρωπος της παρέας και είχε μόνο φίλους. Από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου