ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει ο χάρτης των λαϊκών αγορών του Δήμου Βόλου

αλλάζει-ο-χάρτης-των-λαϊκών-αγορών-του-812749

Καταργείται η λαϊκή της Δευτέρας από τη Ν. Ιωνία και «μετακομίζει» στην Αγριά – Ποιες αλλαγές προτείνει το Τμήμα Εμπορίου

Αλλάζει ο χάρτης των λαϊκών αγορών στον Δήμο Βόλου από το νέο έτος. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως στις λαϊκές αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης, που αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ στον κλάδο των οπωροκηπευτικών γίνονται σημειακές αλλαγές.

Τις αλλαγές εισηγείται το τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου ενώ υπάρχει η θετική γνωμοδότηση των τριών εμπλεκόμενων συμβουλίων κοινότητα Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αγριάς.

Η αλλαγή της κανονιστικής για τις λαϊκές αγορές θα πρέπει να εγκριθεί επίσης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να τεθεί σε διαβούλευση πριν εισαχθεί προς ψήφιση και επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου κι εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά η αστυνομία για την κυκλοφοριακή επίπτωση. Ο έλεγχος νομιμότητας γίνεται σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης πριν η υπηρεσία το καταχωρήσει στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αυτοδιοίκησης.

«Για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών τόσο της ένδυσης –υπόδησης, όσο και των οπωρολαχανικών υπάρχει ανάγκη μετακίνησής τους με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των πωλητών, των μόνιμων κατοίκων και του καταναλωτικού κοινού», αναφέρεται στην εισήγηση που έρχεται προς ψήφιση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Οι αλλαγές που τίθενται προς έγκριση είναι οι εξής:

Στη δημοτική ενότητα Βόλου η λαϊκή ένδυσης – υπόδησης προτείνεται να λειτουργεί κάθε Τετάρτη και ανά τρίμηνο στην οδό Περραιβού από Αναλήψεως έως Γιάννη Δήμου και στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη από Ζάχου έως Βασσάνη.

Επίσης κάθε Παρασκευή όλο το έτος οι πάγκοι ένδυσης – υπόδησης θα στήνονται στην οδό Λαχανά από Αλμυρού έως Βότση και στην κάθετη αυτής οδό Λήμνου από Κιλκίς έως Ελασσόνος.

Τα οπωρολαχανικά θα λειτουργούν κάθε Τρίτη κι ανά δίμηνο στην οδό Ζωοδόχου Πηγής από Ηφαίστου έως Δημητρίου Πολιορκητού και στην οδό Δευκαλίωνος από Αγίου Δημητρίου έως Ορμινίου.

Τα Σάββατα επίσης ανά δίμηνο θα λειτουργούν στην οδό Αγίων Αναργύρων από Αλαμάνας έως Σινιώρη, στην οδό Υψηλάντου από Λαρίσης έως Νικηταρά και στην οδό Μαυρογένους από Υψηλάντου έως Γιατράκου.

Στη δημοτική ενότητα Ν. Ιωνίας καταργείται η λαϊκή αγορά ένδυσης – υπόδησης της Δευτέρας η οποία μεταφέρεται στην Αγριά. Κάθε Πέμπτη και ανά τρίμηνο η λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης θα λειτουργεί στο πάρκο της Βαμβακουργίας και στην οδό Φιλαδελφείας από Δορυλαίου έως Τροίας και κάθε Σάββατο όλο το έτος θα λειτουργεί στο πάρκο της Βαμβακουργίας και συγκεκριμένα στην οδό Μυτιλήνης από Περίνθου έως Τρινόβου, από Μυτιλήνης έως Πόντου και στην οδό Προποντίδος από Μυτιλήνης έως Πόντου.

Στη δημοτική ενότητα Αγριάς η λαϊκή αγορά ένδυσης – υπόδησης θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε Δευτέρα στην οδό Αριστοτέλη από Δημητρίου Παραθύρη έως Δώδεκα Αποστόλων και στην κάθετη ανώνυμη οδό μαζί με τη λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών.

Η πρόταση αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 4 έως τις 14 Δεκεμβρίου. Η διαβούλευση θα γίνει διά περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου