ΤΟΠΙΚΑ

Δυσαρέσκεια των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την κλαδική σύμβαση εργασίας

δυσαρέσκεια-των-ξενοδοχοϋπαλλήλων-γ-812883

Ζητούν τοποθέτηση των αρμόδιων φορέων για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας

Τη δυσαρέσκειά της για τις άκαρπες προσπάθειες διαπραγματεύσεων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σχετικά με την ανανέωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εκφράζει η Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας.

Οπως αναφέρεται, δεν κατάφεραν να συγκλίνουν με την εργοδοτική πλευρά ώστε να υπογραφεί μια συλλογική σύμβαση εργασίας με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

«Από την πλευρά μας, η πρόταση της Ομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρη, αναλογιζόμενοι και το πρόβλημα της πανδημίας, δηλαδή για τον επόμενο χρόνο να παραμείνουμε στα ίδια οικονομικά επίπεδα χωρίς να αλλάξει κάτι στα μισθολογικά και θεσμικά σημεία της σύμβασης μας.

  • πρόταση της ΠΟΞ για μειώσεις μισθών που θα αγγίζουν το 20%, ουσιαστικά είναι μια πρόταση μη υπογραφής σύμβασης απορρυθμίζοντας έτσι στον κλάδο τους όρους αμοιβής και εργασίας. Μας ζητήθηκε να υπογράψουμε μειώσεις μισθών.

Φέτος, τα μέτρα στήριξης προς τους ξενοδόχους ήταν δυσανάλογα με αυτά των εργαζομένων. Πιστεύαμε έτσι, πως και οι θέσεις εργασίας θα γλυτώνανε και πως στο τέλος θα καταφέρναμε να ρυθμίσουμε εκ νέου τους όρους αμοιβής και εργασίας στον κλάδο».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά ακόμα και τώρα να εγκαταλείψουν οι εργοδότες τις απαιτήσεις για μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και να ανανεωθεί η σύμβαση για ένα χρόνο ως έχει, ενώ καλεί τον υπουργό και υφυπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και κ. Κόνσολα αντίστοιχα, να πάρουν επίσημα θέση, όπως και τον ΣΕΤΕ, τους τοπικούς βουλευτές αλλά και κάθε εργοδότη – ξενοδόχο.

«Από τη μεριά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν δεχόμαστε καμία μείωση στους μισθούς μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση, γιατί η καραντίνα κάποια στιγμή θα τελειώσει και τότε θα αρχίσει ο αγώνας μας για επιβίωση.

Ολοι λοιπόν οι φορείς του τουρισμού, υπουργοί και εργοδότες, να τοποθετηθούν στο θέμα της υπογραφής κλαδικής σύμβασης εργασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου