ΤΟΠΙΚΑ

66χρονος «δραπέτης»… του κορονοϊού

66χρονος-δραπέτης-του-κορονοϊού-813003

Το έσκασε κρυφά από την κλινική COVID – 19 του Νοσοκομείου και αναζητείται από τις αρχές – Εκφράζονται φόβοι ότι θα μεταδώσει τον ιό σε ανυποψίαστους πολίτες

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές και υγειονομικές αρχές στη Μαγνησία, εξαιτίας 66χρονου που νοσεί από κορονοϊό, νοσηλευόταν στην τρίτη κλινική COVID – 19 του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου, αλλά το έσκασε, κυκλοφορεί ανενόχλητος, με κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό σε ανυποψίαστους πολίτες, που δεν γνωρίζουν ότι είναι θετικός.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 66χρονος φέρεται να έδωσε ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας, διότι αναζητήθηκε εκεί όπου εμφανίζεται να διαμένει, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί, γεγονός περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός πώς έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς να γίνει αντιληπτός, παρά μόνο όταν οι νοσηλεύτριες βάρδιας έσπευσαν στην κλινική στο πλαίσιο της επίσκεψης για νοσηλεία των ασθενών.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 66χρονος νοσηλευόταν τρεις μέρες στον 3ο όροφο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, όπου βρίσκεται η τρίτη κλινική COVID-19, έχοντας ήπια συμπτώματα κορονοϊού. Δίχως να ενημερώσει έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία του σήμανε συναγερμός. Η νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου ενημέρωσε ως όφειλε την Αστυνομία, κάνοντας σαφές αφενός ότι επρόκειτο για ασθενή που νοσεί από κορονοϊό, αφετέρου πως έφυγε από την κλινική χωρίς εξιτήριο και δίχως να έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η αποχώρηση χαρακτηρίζεται «λάθρα». Για το θέμα επίσης ενημερώθηκε όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και ο ΕΟΔΥ.

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνιζαν πως από την πρώτη στιγμή έχει επιληφθεί του θέματος η Ασφάλεια Βόλου, ωστόσο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί ο 66χρονος. Η διεύθυνση που έχει δηλώσει δεν ισχύει, για αυτό και εκφράζονται ανοιχτά φόβοι ότι ενδεχομένως να έχει φύγει και εκτός νομού, αν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν επιτρέπονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αφού πρόκειται για θετικό κρούσμα κορονοϊού και ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταστεί «κινητή υγειονομική βόμβα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου