ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακή συζήτηση σήμερα για εξάλειψη βίας κατά γυναικών

διαδικτυακή-συζήτηση-σήμερα-για-εξάλ-813279

Ανοιχτή στο κοινό διαδικτυακή συζήτηση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων με τίτλο «Εχεις δύναμη. Πάρε την απόφαση», συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών επί του θέματος.

Στη συζήτηση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον ιατροδικαστή Αναστάσιο Θεοδωρίδη, τον αστυνόμο β΄ Αθανάσιο Σπανό και τον ψυχοθεραπευτή δρ. Γιώργο Γιαννούση. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ελευθερία και πρόεδρος ΕΤΑΣ Σωτήρης Κέλλας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στον σύνδεσμο https://youtu.be/grNY35GMScU.

«Είναι απάνθρωπο να αγνοήσει κάποιος τον κίνδυνο και τον πόνο που βιώνουν οι γυναίκες που κακοποιούνται. Είναι αναισθησία να κλείσουμε τα αφτιά στις φωνές που θα ακούσουμε από το διπλανό διαμέρισμα. Αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις γυναίκες και να βρούμε έναν τρόπο να τις βοηθήσουμε. Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση και την παρακίνηση όλων, ώστε να δράσουν ενάντια στο φαινόμενο και ταυτόχρονα να στείλει ένα μήνυμα σε αυτές τις γυναίκες: «Εχεις δύναμη. Πάρε την απόφαση. Αλλαξε ζωή». Αφορά σε όλες και όλους. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή, ούτε δικαιολογείται», αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής, Λία Ρογγανάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου