ΤΟΠΙΚΑ

Lockdown… στην παραλία του Βόλου;

lockdown-στην-παραλία-του-βόλου-813380

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τον νέο κύκλο rapid tests

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί «λουκέτο» στην παραλία του Βόλου, όπως και κατά την πρώτη φάση του lockdown στο πρώτο κύμα του κορονοϊού την περασμένη άνοιξη, άφησε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Μαζί με την παραλία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει εκτός λειτουργίας και τις δημοτικές υπηρεσίες σε προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας του κορονοϊού στην πόλη.

Καθοριστικά ως προς τη λήψη της απόφασης θα είναι όπως ο ίδιος δήλωσε τα αποτελέσματα των rapid tests, που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου και πάλι σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ομάδα του καθηγητή Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των rapid tests πριν την επιβολή του δεύτερου lockdown, από το σύνολο των 1.054 εξεταζόμενων οι 88 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, δηλαδή το 8% όσων εξετάστηκαν. «Αν το ποσοστό των μολύνσεων, που θα καταγραφεί από τα rapid tests, δεν είναι μικρότερο του 8%, θα εισηγηθώ να κλείσει η παραλία. Και να κλείσουν και οι δημοτικές υπηρεσίες», είπε μιλώντας χθες στη μεσημεριανή εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra αναφερόμενος τόσο στις εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, όσο και στην εικόνα της ουράς που αντίκρισε πρόσφατα έξω από το δημαρχείο Βόλου από πολίτες που έσπευσαν να πληρώσουν οφειλές παρά το «πάγωμα» που έχει επιβάλει ο Δήμος Βόλου.

Οπως είναι ήδη γνωστό, τα rapid tests θα γίνουν το διήμερο Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στα ΚΑΠΗ Θεόφιλος στον Βόλο και ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας. Συνολικά θα διατεθούν 1.200 rapid tests, τα οποία θα γίνουν σε συνεργασία με την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον καθηγητή Κων. Γουργουλιάνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου