ΤΟΠΙΚΑ

Συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών στον Βόλο

συμβολική-κινητοποίηση-διαμαρτυρίας-813709

Σε συμβολική κινητοποίηση ολιγομελούς ομάδας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας, προχώρησαν σήμερα Πέμπτη στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας-ΠΤΕΑ-Μηχανολόγων Μηχανικών, μαζί με μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της περιοχής αλλά και εκπαιδευτικοί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφορικά με την σημερινή κινητοποίηση αναφέρουν τα εξής: «Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές και οι φοιτητές στο Βόλο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αγωνιστήκαμε, για ένα καλύτερο σχολείο και πανεπιστήμιο που θα μας μορφώνει. Αγωνιστήκαμε ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας για να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων μας. Και τι δεν ακούσαμε τότε από την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, ότι είμαστε «αρνητές της μάσκας», ότι διασπείρουμε τον κορονονοϊό και όταν αυτά δεν έπιασαν έβαζε εισαγγελείς και διευθυντές να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Τίποτα όμως δεν μας πτοούσε γιατί είχαμε και έχουμε το ΔΙΚΙΟ με το μέρος μας.

Αυτό αποδείχτηκε και με το 2ο εν τέλει lockdown που έγινε λόγω της απουσίας οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου από την Κυβέρνηση. Και τώρα πάλι πίσω στην στείρα τηλεκπαίδευση, με πολλούς μαθητές στο Βόλο να μην έχουν ίντερνετ ή λαπ-τοπ, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των οικογενειών μας. Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα κολλάει, πέφτει η μας πετάει απ’ έξω, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούμε μάθημα. Και μπαίνουν και κανονικά απουσίες σε αυτήν την κατάσταση.

Παράλληλα βλέπουμε ότι όποιος πάει να αμφισβητήσει αυτή τη κατάσταση και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, έρχεται άμεσα σε επαφή με τα γκλοπ και τα χημικά των ΜΑΤ, με προσαγωγές και συλλήψεις. Οι μαθητές όμως, οι φοιτητές όπως και ο υπόλοιπος λαός δεν τρομοκρατούμαστε

Οι μαθητές του Βόλου λοιπόν δεν το βάζουμε κάτω και απαιτούμε:

  1. Όχι στη βία και την καταστολή. Όχι στην απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων
  2. Να δοθούν με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, δωρεάν laptop/tablet και σύνδεση στο διαδίκτυο για όποιο παιδί το έχει ανάγκη
  3. Να αναβαθμιστεί για να μην κολλάει το σύστημα webex για όσο καιρό θα υπάρχει η τηλεκπαίδευση
  4. Να μην μπούνε απουσίες λόγω τεχνικών προβλημάτων
  5. Να φτιαχτούνε όλες οι σχολικές αίθουσες ώστε να είμαστε 15 μαθητές/τάξη
  6. Να προσληφθούν καθαρίστριες για σωστή απολύμανση των χώρων και εκπαιδευτικοί για τις αυξημένες ανάγκες
  7. Να μην περάσει η Τράπεζα Θεμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου