ΤΟΠΙΚΑ

Συλλήψεις αλλοδαπών για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στο Βόλο

συλλήψεις-αλλοδαπών-για-παραχάραξη-κ-380124

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου συνελήφθησαν με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, απογευματινές ώρες χθες, ένας 38χρονος αλλοδαπός και μία 35χρονη αλλοδαπή για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, βενζινάδικα, περίπτερα και παντοπωλεία στο Βόλο.

Συγκεκριμένα, μετά από τρεις (03) ελεγχόμενες συναντήσεις στη χερσαία ζώνη του λιμένα και εντός της πόλης πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου αγορά τραπεζογραμματίων (χαρτονομίσματα) αμφιβόλου γνησιότητας αντί του χρηματικού ποσού των εκατόν είκοσι (120,00) ευρώ από τον 38χρονο αλλοδαπό.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα με παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διατηρεί η 35χρονη στην πόλη του Βόλου, όπου η 35χρονη παρέδωσε για έλεγχο ένα (01) τραπεζογραμμάτιο αμφιβόλου γνησιότητας με αναγραφόμενη αξία πενήντα (50) ευρώ.

Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (01) φυσιγγιοθήκη με οκτώ (08) φυσίγγια αγνώστων στοιχείων, ένας (01) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία (01) ψηφιακή βιντεοκάμερα, μία (01) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στον 38χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και αναγραφόμενης αξίας έκαστο πενήντα (50) ευρώ, καθώς επίσης ένα (01) αλβανικό LEKE των διακοσίων (200) και ένα (01) ελληνικό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) δραχμών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι για τον 38χρονο αλλοδαπό εκκρεμούσαν δύο (02) ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου του Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου