ΤΟΠΙΚΑ

Χάρισαν περισσότερα χαμόγελα σε μαθητές του Δήμου Βόλου

χάρισαν-περισσότερα-χαμόγελα-σε-μαθη-814495

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή των τάμπλετ στους δικαιούχους από τον Δήμο Βόλου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου να διανείμει τάμπλετ σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες ώστε να μη λείπει κανένα παιδί από την τηλεκπαίδευση. Χθες, διανεμήθηκαν στους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και τα τελευταία 77 τάμπλετ από τα 205 συνολικά που εξασφάλισε ο Δήμος.

Οι δικαιούχοι προσέρχονταν στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου από τις 10 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, έπειτα από προκαθορισμένο ραντεβού, ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μην υπάρξει συνωστισμός και η διανομή ολοκληρώθηκε ομαλά. Παράλληλα, μαζί με το τάμπλετ, στους μαθητές δόθηκε κι ένα μικρό κέρασμα. Το «παρών» και στη χθεσινή διανομή έδωσαν η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού -Τοκαλή, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Θέμης Τζούνης και η πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη.

Ακόμη, χθες διανεμήθηκαν τάμπλετ και στις 12 καταγεγραμμένες πολυμελείς οικογένειες του Βόλου, οικογένειες με 5 και 6 παιδιά. Μια συμβολική κίνηση του Δήμου σε μια προσπάθεια να δείξει την έμπρακτη στήριξή του στους ανθρώπους που τολμούν την πολυτεκνία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Οι συσκευές που περίσσεψαν μετά και τη χθεσινή διανομή από δικαιούχους που δεν βρέθηκαν, δεν προσήλθαν ή δεν ήταν τελικά δικαιούχοι αφού ανάμεσα στις προϋποθέσεις ήταν το παιδί να φοιτά σε σχολείο του Δήμου Βόλου, θα δοθούν σήμερα σε δικαιούχους και άλλων κοινωνικών ομάδων που θα καθοριστούν από τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες. Όπως είχε δηλώσει και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος την πρώτη μέρα της διανομής «εάν υπάρχουν κι άλλοι δικαιούχοι, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Βόλου, να καταγραφούν και να προσέλθουν να παραλάβουν τα τάμπλετ τους την Τετάρτη».

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας είχαν προχωρήσει τις προηγούμενες μέρες στην κατάρτιση λίστας δικαιούχων, εντοπίζοντας τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες μέσα από τις λίστες των παιδιών που σιτίζονται στα σχολεία και των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου