ΤΟΠΙΚΑ

Καραντίνα; Ευκαιρία… για έργα από τον Δήμο Βόλου

καραντίνα-ευκαιρία-για-έργα-από-τον-814505

Αρχισε η ανακατασκευή της Σπυρίδη, σε εξέλιξη η μετατροπή της Ογλ σε ήπιας κυκλοφορίας – Παρεμβάσεις στα κλειστά, λόγω κορονοϊού, σχολεία

Σε ευκαιρία για την εκτέλεση έργων χωρίς να προκαλείται όχληση σε πολίτες και κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μαθητές, μετέτρεψε την περίοδο του δεύτερου lockdown ο Δήμος Βόλου. «Επισπεύδουμε έργα που είχαμε προγραμματίσει να αρχίσουν λίγο αργότερα και δρομολογούμε έργα σε σχολεία που αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν προκειμένου να προκαλέσουμε τη μικρότερη κατά το δυνατό όχληση στην πόλη που βρίσκεται σε lockdown», σχολίασε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βόλου, Θάνος Θεοδώρου.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της μετατροπής της οδού Ογλ σε ήπιας κυκλοφορίας, άρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος της Σπυρίδη από το ύψος της πρώην Αλεξάνδρας μέχρι και τη Δημητριάδος. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι κυβόλιθοι είχαν αποκολληθεί με αποτέλεσμα να σχηματίζονται λακκούβες, σαμαράκια, αλλά και τομές στο οδόστρωμα με κίνδυνο για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, κυρίως σε δικυκλιστές.

Από προχθές μηχανήματα άρχισαν το «ξήλωμα» των κυβόλιθων από το οδόστρωμα το οποίο θα διαμορφωθεί στη νέα του φάση με γρανιτόλιθο, στο πρότυπο της Τοπάλη και της Ογλ που επιλέχθηκε ως υλικό μεγαλύτερης αντοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου με την ολοκλήρωση της Ογλ, το εργοτάξιο θα μεταφερθεί στη Μαυροκορδάτου για την ολοκλήρωση της παρέμβασης προκειμένου να λειτουργήσει επίσης ως ήπιας κυκλοφορίας. Προς το παρόν εργασίες γίνονται μόνο στο βόρειο τμήμα. «Για την ολοκλήρωση της Μαυροκορδάτου θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το πάρκινγκ της Φιλελλήνων καθώς από τη συγκεκριμένη οδό γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας μέχρι την ολοκλήρωση του χώρου στάθμευσης που έχει πάρει παράταση για έως 18 Δεκεμβρίου», σημείωσε ο κ. Θεοδώρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης εργασίες για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, την αποκατάσταση του δρόμου από Κουκουράβα προς Μακρινίτσα, τη διαμόρφωση της οδού Καραμπατζάκη που έχει φθάσει μέχρι την Παρασκευοπούλου, αλλά και τα έργα στις πλατείες Προσφυγικών και Αλωνάκι στις περιοχές της Αγριάς και της Ν. Αγχιάλου αντίστοιχα.

Σαν καινούριο το κτίριο Αποστόλου

Παράλληλα με τα έργα που εξελίσσονται, συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονται και στα κλειστά σχολεία για να δρομολογήσουν αναγκαίες παρεμβάσεις που θα γίνονταν στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κτιρίου Αποστόλου που έχει γίνει σαν καινούριο μετά τον ελαιοχρωματισμό του τόσο στο κυρίως κτίριο όσο και στον προαύλειο χώρο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα στο Καρτάλειο Διδακτήριο, όπου γίνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του.

«Προς το παρόν τα έργα συνεχίζονται χωρίς προβλήματα. Πρόβλημα υπάρχει μόνο με τις περιπτώσεις όπου πρέπει να γίνουν παραγγελίες υλικών και καθυστερεί η παράδοσή τους», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου