ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική βραδιά για βιολί και πιάνο

μουσική-βραδιά-για-βιολί-και-πιάνο-851206

Συναυλία μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο της οποίας τα έργα επεκτείνονται από το Μπαρόκ έως τον όψιμο ρομαντισμό διοργανώνει το Τμήμα Μουσικής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού, την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Πρωταγωνιστές της βραδιάς είναι η βιολίστρια Μαρία Μητριζάκη και ο πιανίστας Νίκος Κυριόσογλου. Η Μαρία Μητριζάκη, αριστούχα απόφοιτος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, έχει αποσπάσει διακρίσεις στον Πανελλήνιο διαγωνισμό βιολιού της Χ.Ο.Ν, στο διαγωνισμό Vivaldi σου Σ.Ω.Θ, καθώς και τους περιφερειακούς μαθητικούς αγώνες μουσικής. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, με υποτροφία από το Ωνάσειο Ίδρυμα, παρακολούθησε σεμινάριο μουσικής δωματίου στην Ελβετία με τον Γιάννη Γεωργιάδη στην “5th Recontres Musicales de Geneve”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια (ως ενεργό μέλος) με τους : Λεωνίδα Καβάκο, Στέλιο Καφαντάρη, Γιάννη Γεωργιάδη, Γιώργο Δεμερτζή, Ειρήνη Ντράγκεβνα, Angel Stankov, Valery Oistrakh, F. Agostini και Mintcho Mintchev.
Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Δωματίου του Σ.Ω.Θ., με το οποίο έδωσε συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και της Γερμανίας. Συμμετείχε επίσης στο σύνολο μουσικής δωματίου «Ροτόντα» υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Ντράγκεβνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος «Μουσική επιστήμη και τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από το 2000 μέχρι το 2002 έπαιξε ως έκτακτη στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετείχε σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Τον Μάιο του 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Έσσεν της Γερμανίας, όπου και φοίτησε στο τμήμα «Καλλιτεχνική εκπαίδευση στα μουσικά όργανα» (ειδίκευση βιολί) του πανεπιστημίου «Folkwang Hochschule fuer Music Essen» στην τάξη του Prof. Mintcho Mintchev.
Ο Νικόλαος Κυριόσογλου είναι επίσης αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, καθώς και του τμήματος μουσικής επιστήμης και τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τον Οκτώβριο του 2003, συνεχίζει τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία στο Freiburg της Γερμανίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δίπλα σε κορυφαίους καλλιτέχνες. Αξιες αναφοράς είναι οι διακρίσεις που έχει αποσπάσει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου, όπως ο Γ΄πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου «Γιώργος Θυμής», πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου Χ.Ο.Ν, εσωτερικός μουσικός διαγωνισμός Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης κ α. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα της ακαδημίας του Φράιμπουργκ υπό τη διεύθυνση του Scott Sandmayer και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Αγραφιώτη. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τα διεθνή σεμινάρια και το φεστιβάλ μουσικής δωματίου στο πόρτο Καρράς, παίζοντας σε συναυλίες συνεργαζόμενος με σολίστ όπως ο Δημήτρης Πάτρας, Dmitri Ferschtman, Rudolf Koelman, Rainer Moog, Gorjan Koshuta, Cristof Henkel. Τον Οκτώβρη του 2005 ξεκινάει τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την επίβλεψη του Επίκουρου καθηγητή Δ. Πάτρα και του καθηγητή Ούβε Μάτσκε με θέμα «Το έργο μουσικής δωματίου του Φ. Σοπέν, ηχογράφηση του συνόλου του έργου του και υφολογική αντιπαραβολή με το σύνολο του πιανιστικού του έργου». Η τιμή εισιτηρίου για την συναυλία είναι 5 €.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου