Σε ρυθμούς… Μαραθωνίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-23, 01:10:27
Σε ρυθμούς… Μαραθωνίου

Συνέχισαν και άλλα μέλη του ΣΔΥΒ, μην αφήνοντας το lockdown να τους επηρεάσει 

Η 8η μέρα του Virtual Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας ήταν η περασμένη Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ακόμη 4 δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν την απόσταση των 42.195 μέτρων από την περιοχή τους, δηλαδή από την πόλη μας, αλλά και την Κέρκυρα και την Πτολεμαΐδα, όπου βρίσκονται.

Δεκάδες ακόμη αθλητές του ΣΔΥΒ τρέχουν καθημερινά σε άλλες αποστάσεις και όλοι νιώθουν ότι συμμετέχουν έστω και άτυπα στο μεγαλύτερο αθλητικό δρώμενο της Ελλάδας, το οποίο για πρώτη φορά στα χρονικά ματαιώθηκε και αντικαταστάθηκε από τη virtual έκδοση, ώστε κάθε δρομέας σε όλο τον πλανήτη να έχει την ευκαιρία αυτού του είδους της συμμετοχής.
Το Σάββατο η Βάνα Σπύρου έτρεξε τον αγώνα μέσα στον Βόλο παίρνοντας εκκίνηση στις 5.00 το πρωί, μόλις έληξε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Εκανε χρόνο 4 ώρες και 28 λεπτά. Την επόμενη μέρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, ο Μάκης Κοσμίδης έτρεξε στην Πτολεμαΐδα τον αγώνα σε 4 ώρες 25’. Ο Χρήστος Αγνουσιώτης έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον virtual, καθώς επέλεξε trail διαδρομή, στην Κέρκυρα όπου βρίσκεται κάνοντας χρόνο 4 ώρες και 35 λεπτά.

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε η Κατερίνα Τσάγγαρη και ολοκλήρωσε την απόσταση στη διαδρομή Καλά Νερά - Λεχώνια - Καλά Νερά - Λεχώνια - Καλά Νερά με χρόνο 3 ώρες και 56 λεπτά. Με ποδήλατο την συνόδευσαν αρχικά ο Ορέστης Πατρώνης και στη συνέχεια ο Κώστας Παλάντζας, οι οποίοι είχαν κάνει τον Μαραθώνιο την προηγούμενη βδομάδα. Οι συμμετοχές αυτές προστίθενται σε όσες έγιναν από τα μέλη του ΣΔΥΒ στις πρώτες ημέρες του virtual αγώνα. Στο τέλος του virtual θα δημοσιευθεί από τον σύλλογο ο πίνακας όλων των συμμετεχόντων αλφαβητικά ανά απόσταση, πιο συγκεκριμένα στο τέλος του μήνα ώστε να συμπεριληφθούν και όσοι θα τρέξουν άτυπα στις 29 Νοεμβρίου τον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που θα γινόταν εκείνη την ημέρα και προετοιμάστηκαν για αυτόν.

Virtual και μάλιστα μεγάλης απόστασης, 30 χιλιομέτρων, έκανε ο Κώστας Τσεκερίδης σε περιφερειακό, Αλυκές, Σωρό μετά από αξιόλογη προσπάθεια. Ο Αλέξης Παπαλεξίου έτρεξε 28 χιλιόμετρα στον Πλαταμώνα όπου διαμένει.

Τον Virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο έτρεξε το Σάββατο στην πόλη μας ο Δημήτρης Σταθούρος στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων, κάνοντας χρόνο 51’20. Μια μέρα μετά ο Δημήτρης Κυριακόπουλος διήνυσε τα 10 virtual χιλιόμετρα σε 43’54. Την απόσταση των virtual 10 χιλιομέτρων και με χρόνο 45’18, έτρεξε στην Κατερίνη όπου μένει ο Δήμος Καπουρνιώτης, νέος μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Η Ντέμα Ιωαννίδου από τον ΣΔΥ Θεσσαλονίκης και φίλη του ΣΔΥΒ, έτρεξε το virtual 10αρι του Αυθεντικού Μαραθωνίου στα Λεχώνια και την Αγριά. Μερικές ημέρες πριν έκαναν τα virtual 10 χιλιόμετρα στον Βόλο, την Αγριά και τον περιφερειακό οι Γρηγόρης Καλλιγάς 47’25, Αρίστος Μακρής 48’33, Γιώργος Μπατζιώρας.

Ο ΣΔΥ Βόλου για όσο διάστημα θα υπάρχει το lockdown στον αγωνιστικό αθλητισμό και θέλοντας να δώσει κίνητρο στα μέλη του να συνεχίζουν αμείωτα, ατομικά και με ασφάλεια τον αθλητισμό που μόνο υγεία προσφέρει, θα δημοσιεύει, αντί των συμμετοχών σε αγώνες, τις σημαντικότερες προπονήσεις τους, με την προϋπόθεση ότι θα τις στέλνουν στον σύλλογο, ενδεικτικά μία ώς δύο φορές καθένας τη βδομάδα. Ετσι παρακάτω αναφέρονται αξιόλογες προπονήσεις των πρόσφατων ημερών. Απουσιάζουν δεκάδες ακόμη που δεν αναφέρθηκαν στον ΣΔΥΒ, κάτι που μπορεί να κάνει κάθε μέλος του συλλόγου από εδώ και πέρα.

19 χιλιόμετρα σε 1.12.50 έτρεξε ο Ζήσης Τσουρέλης. 12χλμ στο Βελεστίνο σε 51 λεπτά ο Στέργιος Κουσκουρίδας. 12χλμ σε 57’22 η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. 8 χλμ σε 32’ ο Κώστας Σκοτίδης. 8 χιλιόμετρα σε 40’15 η Εύη Μυλωνά. Trail 14αρι στο Πήλιο έκαναν το Σάββατο ο Πέτρος Γεωργούλας και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος την επόμενη μέρα έκανε άλλα 19χλμ στον Βόλο σε 1 ώρα 30’. Trail στη Γορίτσα ο Τρύφωνας Καραμανλής και η Λένα Ταμπούρη. 12 χιλιόμετρα έτρεξε η Ρούλα Αθανασίου, αντίστοιχες αποστάσεις οι Μαρία Διαμαντοπούλου, Κώστας Μπέκας, Μαρία Μακροθανάση, Στάθης Καραδημητρίου, Πέγκυ Μάρθα, Αλεξία Τζήμου, Αντωνία Ελευθεράκη, Ζήνωνας Λουλούδης, Μάρθα Ξηροφώτου, Θωμάς Μαλιαχόβας, Κώστας Παλάντζας, Μάριος Μιχαλόπουλος, Άρτεμις Λιόλιου, Γιάννης Μελαχροινάκης, Βάσω Τασιώνη, Γιώργος Βόντζος.
Ημιμαραθώνιο παραλιακά σε 2 ώρες 50’ έκανε η Λίνα Παπακυριαζή. 20 χιλιόμετρα ως τα Λεχώνια με επιστροφή έτρεξε η Βούλα Μακεδόνα. Προπόνηση Σαββάτου 9km από τον Χρήστο Γεωργουλόπουλο και τον Στέφανο Μουρογιάννη, ο οποίος την Κυριακή έκανε άλλα 16 χιλιόμετρα. 16km σε άλλη διαδρομή έτρεξαν οι Πασχάλης Στάνιος, Γιάννης Καζανίδης. Χειμερινό μπάνιο και κολυμβητική προπόνηση στις Πλάκες η Χριστίνα Κατζουράκη, συν πολλά χιλιόμετρα με τρέξιμο.

Εντυπωσιακή πεζοπορία στον Ολυμπο λίγες μέρες πριν αρχίσει η καραντίνα έκαναν η Λίνα Δανιηλίδου και η Ειρήνη Σπυριδώνη. Την προηγούμενη βδομάδα πήγαν σε αντίστοιχη διαδρομή από τον Βόλο στη Μακρινίτσα. Πεζοπορία στη διαδρομή Πλατανιάς - Μικρό έκανε τη Δευτέρα η Λία Σταματίου, καθώς και μπάνιο στην υπέροχη θάλασσα.

 

Για τους γιατρούς και για το Νοσοκομείο

Σε ανακοίνωσή του για τους γιατρούς και το Νοσοκομείο Βόλου ο ΣΔΥ Βόλου αναφέρει: «Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, απευθύνουμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους γιατρούς, νοσηλευτές, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, στους συντηρητές των μηχανημάτων, τις καθαρίστριες, για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν, με πολύ μεγάλο φόρτο στη δουλειά τους και με τον κίνδυνο να νοσήσουν και οι ίδιοι. 40 από αυτούς είναι και μέλη - δρομείς του ΣΔΥ Βόλου.

Από την πλευρά μας, οφείλουμε να εφαρμόζουμε με τον πλέον αυστηρό και σχολαστικό τρόπο κάθε μέτρο ασφαλείας. Εκτός από την ίδια την προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας, θα βοηθήσουμε να μη δυσκολέψει και άλλο το έργο τους».

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=