ΤΟΠΙΚΑ

Στη νέα εποχή ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

στη-νέα-εποχή-ο-δήμος-ζαγοράς-μουρεσί-816573

Προτάσεις χρηματοδότησης στο «Αντώνης Τρίτσης» για έξυπνα υδρόμετρα, εφαρμογές και ηλεκτροκίνηση

Εξυπνα υδρόμετρα, ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων… Προτάσεις χρηματοδότησης έργων, που θα θέσουν την περιοχή στη νέα εποχή κατέθεσε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος διεκδικεί μέσω του προγράμματος χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 7.000 έξυπνων υδρομέτρων στη θέση ισάριθμων παραδοσιακών ρολογιών καταναλωτών, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο δίκτυο ύδρευσης.

Πρόκειται για υδρόμετρα, τα οποία θα συνδεθούν μέσω εφαρμογής με την υπηρεσία ύδρευσης, ενώ και οι ίδιοι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν εικόνα των δεδομένων ανά πάσα στιγμή από το κινητό τους.

Τα έξυπνα υδρόμετρα θα δίνουν πληροφορίες για την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα είναι δυνατό να εντοπίζονται διαρροές ή θραύση αγωγών. Παράλληλα θα γίνουν συντηρήσεις έξι αντλιοστασίων και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η διεκδίκηση χρηματοδότησης και στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξυπνες Πόλεις». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Αποστόλη Κοντογιώργο στόχος είναι η χρηματοδότηση εφαρμογών σε σειρά τομέων της καθημερινότητας από την αντιμετώπιση διαρροής νερού έως την παρακολούθηση των θέσεων κάδων απορριμμάτων, αλλά και την παρακολούθηση της λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού.

Τέλος, θα υποβληθεί πρόταση και για την εγκατάσταση και τη λειτουργία 12 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Οπως εξηγεί ο κ. Κοντογιώργος η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στη ζωή μας και ήδη από το περασμένο καλοκαίρι υπάρχει ζήτηση από επισκέπτες της περιοχής για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων τους. «Στόχος είναι να υπάρχει ένας σταθμός φόρτισης σε κάθε χωριό και κυρίως στις παραλίες», τόνισε ο κ. Κοντογιώργος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου