ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση για τους απολυμένους καθαριότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ερώτηση-για-τους-απολυμένους-καθαριό-816765

Κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων

Ερώτηση στην υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, απηύθυναν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Χ. Κατσώτης, σχετικά με την επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την κάλυψη αναγκαίων θέσεων προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης με μόνιμο προσωπικό.

Οπως αναφέρθηκε: «Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τέλος του προηγούμενου Δεκέμβρη έληξαν οι συμβάσεις εργασίας 33 καθαριστριών ΙΔΟΧ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να πεταχτούν στην ανεργία. Παρά τις δίκαιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έκαναν, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέθεσε σε εργολάβους και τη καθαριότητα και τη φύλαξη του πανεπιστημίου σε όλα τα τμήματά του, γιατί το υπουργείο δεν ενέκρινε την επαναπρόσληψή τους.

Με βάση την επιστολή του πρύτανη, Ζήση Μαμούρη προς το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σχετικό υπολογισμό της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης, αποδεικνύεται ότι το κόστος καθαριότητας και φύλαξης του πανεπιστημίου, με ανάθεση σε εργολάβους, κοστίζει στον προϋπολογισμό του ιδρύματος πολύ ακριβότερα απ’ ότι η πρόσληψη προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα για την πρόσληψη 80 εργαζομένων προσωπικού καθαριότητας ΙΔΟΧ το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 1.082.323 €, την ίδια στιγμή που με ιδιωτικό συνεργείο – εργολαβία υπολογίζεται σε 1.656.201 €, 574.000 € περισσότερα. Αντίστοιχα για τη φύλαξη του πανεπιστημίου το κόστος με προσωπικό ΙΔΟΧ υπολογίζεται σε 832.506 €, με εργολαβία σε 1.243.942 €, 421.000 € περισσότερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου