ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων υδάτων στη Ν. Αγχίαλο

ενίσχυση-του-υφιστάμενου-δικτύου-ομβ-816806

Εγκατάσταση πλαστικών αγωγών και κατασκευή νέων φρεατίων υποδοχής

Αρχισαν οι εργασίες ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων υδάτων στη Νέα Αγχίαλο το περασμένο Σάββατο. Στο έργο προχθές βρέθηκε ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων Βόλου και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας της εξέλιξης των εργασιών, που εκτελούνται στις Δημοτικές Ενότητες δικαιοδοσίας του.

Σε δηλώσεις του ο Αργύρης Κοπάνας ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στη Νέα Αγχίαλο υπάρχουν σημεία, στα οποία λιμνάζουν νερά, συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες υδάτων, όταν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις και προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που εγκυμονούν κινδύνους για τους συνδημότες μας. Αυτό συμβαίνει λόγω της ανεπάρκειας του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων, των υψομετρικών διαφορών και των κλίσεων του εδάφους.

Προχωράμε στην εγκατάσταση νέων πλαστικών αγωγών μεταφοράς των ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής και διαμέτρου και στην κατασκευή καινούριων φρεατίων υποδοχής των υδάτων μεγάλης χωρητικότητας στις οδούς «Άγιου Γεωργίου» και «Ράλλη Ράλλη» και στην κεντρική αρτηρία της «Ελευθερίας». Ιδίως, στην συμβολή των οδών «Ελευθερίας» και «Ράλλη» το πρόβλημα πλημμυρισμού ήταν πολύ συχνό και έντονο.

Επίσης, σε δύο ακόμη κεντρικές οδούς, στην «Πατριάρχου Βασιλείου» κατασκευάζονται καινούρια φρεάτια υδροσυλλογής και στην «30ης Ιουλίου» προστίθενται νέοι αγωγοί και φρεάτια, ενώ γίνεται η απόφραξη των παλαιότερων. Το ίδιο θα γίνει σταδιακά και σε άλλα σημεία.

Με αυτό το έργο ευελπιστούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα πλημμυρισμού και να βελτιώσουμε την κατάσταση του δικτύου ομβρίων προς όφελος των συνδημοτών μας και της Νέας Αγχιάλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου