Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-21, 19:14:54
Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Βόλου

 

Τέθηκε σε καραντίνα όλο το προσωπικό - Φύλαξη σε 24ωρη βάση αποφάσισε η οικονομική επιτροπή για την ασφάλεια των φιλοξενουμένων και των παιδιών τους

 

Ο covid-19 «χτύπησε» μία ακόμη δομή στον Βόλο. Πρόκειται για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών - Θυμάτων Βίας του Δήμου. Θετικό κρούσμα, που εντοπίστηκε σε εργαζόμενη στη δομή, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα το σύνολο του προσωπικού, σχεδόν πέντε άτομα και οι φιλοξενούμενες γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους συνολικά 10 άτομα να απομείνουν μόνες τους στον ξενώνα.

Αυτή την περίοδο στον ξενώνα φιλοξενούνται έξι γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους. Πρόκειται για γυναίκες - θύματα έμφυλης βίας, στις οποίες παρέχονται φιλοξενία, αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στους τομείς της ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης. Η φιλοξενία είναι διάρκειας τριών μηνών.

Προς το παρόν και μετά από το κρούσμα, οι γυναίκες και τα παιδιά τους μένουν μόνες τους στον ξενώνα και προκειμένου να μην προκύψει ζήτημα ασφάλειάς τους αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της υπηρεσίας φύλαξης του ξενώνα σε 24ωρη πλέον βάση.

Το θέμα της παροχής επιπλέον υπηρεσιών φύλαξης του ξενώνα απασχόλησε τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Η εντατικοποίηση της φύλαξης προκειμένου να αποτραπούν τυχόν κίνδυνοι για τις γυναίκες και τα παιδιά τους έχει αναδρομική ισχύ από τις 13 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί έως και τις 30 του μήνα οπότε και το προσωπικό εφόσον είναι καλά στην υγεία του θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Το κόστος είναι προϋπολογισμού 1.399,68 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

200 μάσκες με το λογότυπο του Δήμου Βόλου

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η προμήθεια 200 υφασμάτινων μασκών προστασίας από τον Covid-19, με κεντημένο το λογότυπο του Δήμου Βόλου, για την κάλυψη αναγκών δημοσίων εμφανίσεων των αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Βόλου.

Το κόστος των 530 ευρώ θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό. Την προμήθεια θα αναλάβει η εταιρεία «Αλέξανδρος και Γιόλα Μαγαλιού και Υιός Ο.Ε.» μετά από οικονομική προσφορά που έχουν καταθέσει.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=