Βολιώτισσα υποψήφια για μεγάλο βραβείο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-21, 18:22:05
Βολιώτισσα υποψήφια για μεγάλο βραβείο

Η Χαριτίνη Μαλισσόβα διδάσκει στο 23ο δημοτικό και διακρίνεται για το λογοτεχνικό της έργο

 

 

Εκπαιδευτικός με ποιητική ευαισθησία, συγγραφικό ταλέντο και διάθεση προσφοράς, η Βολιώτισσα Χαριτίνη Μαλισσόβα είναι υποψήφια για μεγάλη διάκριση. Συγκεκριμένα, το βιβλίο της «Ιδεατή ολότητα» περιλαμβάνεται στη βραχεία λίστα καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ποιητικής συλλογής που κυκλοφόρησε το 2019, των βραβείων ποίησης «Jean Moreas».

«Εξαιρετικά τιμητική» χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα, επισημαίνοντας, παράλληλα, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ήταν «ευχάριστη έκπληξη και ηθική επιβράβευση» η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Tα βραβεία «Jean Moreas» δίνουν τα εύσημα στην ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Συγκεκριμένα απονέμονται μεγάλο βραβείο για το «σύνολο του ποιητικού έργου και τη συνολική προσφορά στα ελληνικά γράμματα», βραβείο για την «καλύτερη ποιητική συλλογή του έτους» και βραβείο «πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή», ενώ στην φετινή διοργάνωση εκτός των θεσμοθετημένων βραβεύσεων θα τιμηθεί και ένας πολύ σημαντικός ξένος ποιητής, που με το έργο του τιμά, διά βίου, τα γράμματα στο εξωτερικό.

Πρόκειται για βραβεία βαρύνουσας σημασίας, που αναδεικνύουν την ποιητική έκφραση και δημιουργούς με αξιόλογο έργο. «Εκπληξη και τιμή για μένα η υποψηφιότητά μου για την πρώτη μου ποιητική συλλογή. Διαβάζοντας το πολύ σοβαρό σκεπτικό με το οποίο έκριναν τα βιβλία που επέλεξαν, θεωρώ ότι είναι δικαίωση, μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, γιατί είναι βραβεία που τα παρακολουθούσα όλα τα χρόνια και θεωρούσα πολύ σημαντικές και τις επιλογές και όλους τους βραβευθέντες μέχρι τώρα», υπογραμμίζει.

Πηγή έμπνευσης το σχολείο για την ευαισθητοποιημένη εκπαιδευτικό η οποία μετρά 25 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς στην εκπαίδευση. Με εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Χαλκίδα, το Πήλιο και σε σχολεία του Βόλου, διδάσκει στο 23ο δημοτικό σχολείο Βόλου, ενθαρρύνοντας πάντα τους μαθητές της να συμμετέχουν σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις.

«Με εμπνέει πάρα πολύ το σχολείο. Είναι προέκταση των δραστηριοτήτων μας και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα και όλοι εμπνέονται από το σχολείο και τα παιδιά» επισημαίνει η κ. Μαλισσόβα.

Παράλληλα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής το καινούργιο της βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Αρμός» και έχει ως τίτλο «Σχέσεις γονέων – εκπαιδευτικών στο δημοτικό σχολείο», συνεχίζοντας τις συγγραφικές της δραστηριότητες. Εννοια βαρύνουσας σημασίας η προσφορά, στην εκπαίδευση, την πόλη, τον πολιτισμό, με την ίδια να υπογραμμίζει «θεωρώ ότι συμβάλλω όσο μπορώ, στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας».

Με την τηλεκπαίδευση στο προσκήνιο στην περίοδο της πανδημίας, εκτιμά ότι «είναι δύσκολη συγκυρία για όλους, ωστόσο επειδή από την περσινή χρονιά είχαμε δουλέψει με το ίδιο σύστημα, θεωρώ ότι βοηθά τα παιδιά να κρατήσουν επαφή με τους δασκάλους και τα σχολεία. Ας ελπίσουμε ότι θα γυρίσουμε γρήγορα στα σχολεία μας, ωστόσο, η τηλεκπαίδευση είναι επιβεβλημένη και ας μην τη δαιμονοποιούμε. Με όλα τα προβλήματα που έχει, βοηθά και τα παιδιά και το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=