Στο ναδίρ η κίνηση στα βενζινάδικα της Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-21, 17:17:45
Στο ναδίρ η κίνηση στα βενζινάδικα της Μαγνησίας

Εντονα προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, με τις πωλήσεις να βρίσκονται στο ναδίρ και τα περιοριστικά μέτρα, λόγω πανδημίας, σε εξέλιξη, ενώ αντιδρούν, παράλληλα, για το περιβαλλοντικό τέλος που πρόκειται να επιβληθεί στο πετρέλαιο κίνησης.

Η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η πτώση στη ζήτηση των υγρών καυσίμων αγγίζει το 80% στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, καθώς γίνονται μόνο οι βασικές μετακινήσεις από όσους εργάζονται και αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση, τώρα που έκλεισαν τα σχολεία».

Με τις πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης να βρίσκονται σε αναμονή, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών προνόησε και προμηθεύτηκε μεγάλες ποσότητες τον περασμένο Μάιο, επωφελούμενη της χαμηλής τιμής, οι επαγγελματίες του κλάδου προσβλέπουν σε τόνωση της κίνησης τον Δεκέμβριο. Στο μεταξύ, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στη Μαγνησία είναι 1,10 ευρώ και εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες θα αγγίξει το 1,14 ευρώ.

Σχετικά με το περιβαλλοντικό τέλος 4 λεπτών του ευρώ, που θα επιβληθεί στο πετρέλαιο κίνησης, η κ. Κοντοχρήστου σχολίασε: «Είναι ένα επιπλέον κόστος που θα επιβαρύνει τους επιχειρηματίες και αναμφίβολα μας προβληματίζει, γιατί διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη. Δεν έχουμε δουλειά. Οι περιοχές Αλμυρού και Βελεστίνου, όπου υπάρχει αγροτική δραστηριότητα, παρουσιάζουν μικρή κίνηση, σε αντίθεση με εμάς που βρισκόμαστε στο κέντρο».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=