ΤΟΠΙΚΑ

Στο ναδίρ η κίνηση στα βενζινάδικα της Μαγνησίας

στο-ναδίρ-η-κίνηση-στα-βενζινάδικα-της-817371

Εντονα προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, με τις πωλήσεις να βρίσκονται στο ναδίρ και τα περιοριστικά μέτρα, λόγω πανδημίας, σε εξέλιξη, ενώ αντιδρούν, παράλληλα, για το περιβαλλοντικό τέλος που πρόκειται να επιβληθεί στο πετρέλαιο κίνησης.

Η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η πτώση στη ζήτηση των υγρών καυσίμων αγγίζει το 80% στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, καθώς γίνονται μόνο οι βασικές μετακινήσεις από όσους εργάζονται και αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη πτώση, τώρα που έκλεισαν τα σχολεία».

Με τις πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης να βρίσκονται σε αναμονή, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών προνόησε και προμηθεύτηκε μεγάλες ποσότητες τον περασμένο Μάιο, επωφελούμενη της χαμηλής τιμής, οι επαγγελματίες του κλάδου προσβλέπουν σε τόνωση της κίνησης τον Δεκέμβριο. Στο μεταξύ, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στη Μαγνησία είναι 1,10 ευρώ και εκτιμάται ότι τις επόμενες μέρες θα αγγίξει το 1,14 ευρώ.

Σχετικά με το περιβαλλοντικό τέλος 4 λεπτών του ευρώ, που θα επιβληθεί στο πετρέλαιο κίνησης, η κ. Κοντοχρήστου σχολίασε: «Είναι ένα επιπλέον κόστος που θα επιβαρύνει τους επιχειρηματίες και αναμφίβολα μας προβληματίζει, γιατί διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη. Δεν έχουμε δουλειά. Οι περιοχές Αλμυρού και Βελεστίνου, όπου υπάρχει αγροτική δραστηριότητα, παρουσιάζουν μικρή κίνηση, σε αντίθεση με εμάς που βρισκόμαστε στο κέντρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου