ΤΟΠΙΚΑ

Αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα στην 32η Ταξιαρχία στον Βόλο

αμερικανικά-αμφίβια-τεθωρακισμένα-σ-817391

Θα διατεθούν δωρεάν, μετά από σχετικό αίτημα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, για την ενίσχυση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Με τα αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα AAV7A1 αναμένεται σύντομα να ενισχυθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στο γνωστό στρατιωτικό site veteranos.gr, είναι θέμα χρόνου η άφιξη των 18 αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων στον Βόλο, για τις ανάγκες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Τα στρατιωτικά οχήματα αναμένονται τον Δεκέμβριο ή αρχές του 2021. Είναι δωρεάν παραχώρηση από τα αμερικανικά αποθέματα, μετά από ελληνικό αίτημα το 2018 και προσωπική παρέμβαση του τότε υπαρχηγού και νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σύμφωνα με veteranos.gr ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, έχει βάλει σκοπό και στόχο να ενισχύσει τη Χρυσή Εφεδρεία του ΓΕΣ, την 32η Ταξιαρχία των Πεζοναυτών με τα αμφίβια AAV7A1.
Εκτιμάται ότι η παράδοση των οχημάτων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2020 ή τις αρχές του 2021 και ο αριθμός τους θα καλύπτει τις ανάγκες ενός συγκροτήματος αποβατικού τάγματος, με 18 οχήματα τυπικής διαμορφώσεως, ένα διοικητικό και ένα περισυλλογής.

Το τεθωρακισμένο όχημα είχε παρουσιαστεί στην Ελλάδα στην άσκηση ΤΑΜΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 19 – ALEXANDER THE GREAT 19″ (ATG19) τον Ιανουάριο της 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού Κόλπου και στο πεδίο βολής Γλαφυρών.

Σύμφωνα με το veteranos.gr η άφιξη των τεθωρακισμένων αμφιβίων δεν είναι ξεκομμένη από τον σχεδιασμό για την εγκατάσταση σε μόνιμη βάση δύο ή και τριών (αυτό θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα) αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει δεκτή η εισήγηση του στρατηγού Φλώρου για τον μόνιμο ελλιμενισμό των αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Βόλου, στο πλαίσιο των κινήσεων της αναβάθμισης και του ναυστάθμου της Σούδας.

Ο ελλιμενισμός στον Βόλο των αρματαγωγών του ΠΝ ήταν το πάγιο αίτημα των διοικητών των πεζοναυτών, ώστε να μειωθεί στον ελάχιστο χρόνο η αντίδραση της Χρυσής Εφεδρείας του ΓΕΣ της 32 ΤΑΞ-ΠΖΝ, σε νησί στόχο των Τούρκων που θα επιχειρούσαν προγεφύρωμα και απόβαση, όπως επισημαίνεται στο ίδιο site.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου