205 τάμπλετ σε φτωχές οικογένειες του Δήμου Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-21, 15:07:53
205 τάμπλετ σε φτωχές οικογένειες του Δήμου Βόλου

 

Με ραντεβού η παραλαβή των συσκευών σε πρώτη φάση για 59 οικογένειες - δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

 

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο καταρτίστηκε η λίστα των οικογενειών, που με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια θα παραλάβουν από ένα τάμπλετ για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης των παιδιών. Η πρωτοβουλία, που ανέλαβε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για παιδιά φτωχών οικογενειών, θα υλοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών και της επιτροπής παιδείας, θα διανεμηθούν συνολικά 205 τάμπλετ από ένα σε κάθε οικογένεια.

Ηδη οι πρώτοι 59 δικαιούχοι, που είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς για την ακριβή ώρα που θα πρέπει να προσέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα, στο δημαρχείο της πόλης για να παραλάβουν την ηλεκτρονική συσκευή χωρίς να προκαλείται συνωστισμός. Την επομένη, τάμπλετ θα μοιραστούν και στους υπόλοιπους δικαιούχους.

Η προμήθεια και διανομή των τάμπλετ έγιναν μετά τα αλλεπάλληλα προβλήματα που καταγράφονται από τα σχολεία, όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών και πολλοί μαθητές είτε αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση, είτε αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα με «πρωτόγονα» μέσα λόγω έλλειψης εξοπλισμού.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Βόλου χθες το πρωί, αναφέρονται τα εξής:

«Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Βόλου, παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που ήδη έχουν ενημερωθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες ότι είναι δικαιούχοι, καλούνται τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στο χρονικό διάστημα από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, να προσέρχονται στο Δημαρχείο του Βόλου για να παραλάβουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablet).

Οι υπολογιστές είναι μια προσφορά του Δήμου Βόλου στα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και μια συνεισφορά στην προσπάθειά τους να μετέχουν ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια, στη διαδικασία της, λόγω της πανδημίας, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση)».

1.958 τάμπλετ και λάπτοπ ζητεί η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Ηδη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, γενικά και επαγγελματικά λύκεια του νομού έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τάμπλετ, που αποτελούν δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη.

Τα πακέτα παραλαμβάνονται απευθείας από τα λύκεια, που είναι οι σχολικές μονάδες «προτεραιότητας» λόγω και των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ θα ακολουθήσουν και τα γυμνάσια.

Παράλληλα μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αφού διανεμήθηκαν οι συσκευές που είχε προμηθευτεί κάθε σχολική μονάδα ήδη από την περασμένη άνοιξη, καταρτίζεται νέα λίστα με τις ανάγκες που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπάρχουν ανάγκες για 1.958 τάμπλετ και λάπτοπ σε όλον τον νομό, που ποικίλλουν από σχολείο σε σχολείο αναλόγως με τον αριθμό των μαθητών, αλλά και τα χαρακτηριστικά του μαθητικού πληθυσμού.

Από το σύνολο των 72 σχολικών μονάδων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευών έχουν ζητήσει μεταξύ άλλων το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και τα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου.

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν δοθεί 288 τάμπλετ σε Γυμνάσια και Λύκεια και 280 στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=