ΤΟΠΙΚΑ

Φωτογραφίες σοκ από το Νοσοκομείο του Βόλου: Νεκροί από κορονοϊό εκτός ψυγείου

φωτογραφίες-σοκ-από-το-νοσοκομείο-του-817917

Φωτογραφίες που σοκάρουν αποδίδονται στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μπλε σάκους με σορούς ανθρώπων που κατέληξαν από κορονοϊό, με τους σάκους να βρίσκονται εκτός ψυγείου πάνω σε φορεία, σε χώρο του Αχιλλοπούλειο, καθώς δεν υπήρχαν κενοί ψυκτικοί θάλαμοι.

Οι εικόνες φέρεται να λήφθηκαν σήμερα από τον χώρο του νεκροτομείου του Νοσοκομείου Βόλου προκαλούν σοκ και μεγάλη ανησυχία.

Πηγές της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου για το θέμα, ανέφεραν ότι ο χώρος όπου βρίσκονται οι μπλε σάκοι, είναι παρακείμενος του νεκροτομείου, ψυχόμενος, ενώ σ’ αυτόν έχουν πρόσβαση μόνο συγκεκριμένα άτομα.

Σημειώνεται πως τον κίνδυνο εξαιτίας της αύξησης των θανάτων λόγω κορονοϊού, να φρακάρουν οι ψυκτικοί θάλαμοι, όπου φυλάσσονται οι σοροί στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι την ταφή, επιχείρησαν ήδη να προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αχιλλοπουλείου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την Ενωση Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος αναζητούν την ιδανική λύση για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν.

Διοικητής Αχιλλοπούλειου: Σε κλειδωμένο

και υψηλής ψύξης χώρο οι σοροί νεκρών από κορονοϊό

Διευκρινίσεις αναφορικά με την ύπαρξη σορών νεκρών από κορονοϊό, σε χώρο του νεκροτομείου στο Νοσοκομείο Βόλου, μέσα σε σάκους εκτός ψυκτικών θαλάμων, δίνει με ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Ιδρύματος Γιάννης Ντόκος.

Αναλυτικά με την ανακοίνωσή του ο κ. Ντόκος διευκρινίζει τα εξής:

«Από λειτουργίας του το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι (6) ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.

Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

Από χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα (11) θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε δέκα έξι (16).

Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ (8) σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε covid -19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου