Αντιδρούν οι πολύτεκνοι της Μαγνησίας για τη μοριοδότηση

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-20, 15:13:25
Αντιδρούν οι πολύτεκνοι της Μαγνησίας για τη μοριοδότηση

Ζητούν άμεση επαναφορά στο 15% του ποσοστού για τους διορισμούς στο δημόσιο

 

Την άμεση επαναφορά στο 15% του ποσοστού για τους διορισμούς στο δημόσιο ζητεί εγγράφως από την κυβέρνηση η Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη μείωση του ελάχιστου ποσοστού στο 10% με το νέο νομοσχέδιο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητεί την «άμεση επαναφορά του ελάχιστου ποσοστού για τους πολύτεκνους στο 15%, και την επιπλέον μοριοδότηση των πολυτέκνων αναλογικά, με βάση το πλήθος των παιδιών τους».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι: «Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε για διαβούλευση νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διορισμών στο Δημόσιο. Δυστυχώς μία νέα απογοήτευση περιμένει τους πολύπαθους πολύτεκνους.

 Ενώ το νομοσχέδιο δίνει μια επιπλέον μοριοδότηση για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους, θετικό σημείο, το ελάχιστο ποσοστό των εισακτέων που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία και ίσχυε επί δεκαετίες, το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης μειώνεται στο 10% !! Τιμωρία για τους πολύτεκνους; Αυτή είναι η επιβράβευση της συνεισφοράς τους στην κοινωνία που συρρικνώνεται συνεχώς; Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη το πλήθος των παιδιών των πολυτέκνων στην μοριοδότηση; Ακόμη υπάρχουν (ευτυχώς) και γονείς που έχουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά. Το νομοσχέδιο τους αγνοεί παντελώς».

Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους οι πολύτεκνοι της Μαγνησίας, επισημαίνουν ότι «αυτά συμβαίνουν όταν το δημογραφικό πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις κατάρρευσης, όταν έχουν καταργηθεί ΟΛΑ τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, όταν η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο! Οταν ο νόμος 2643/1998 για τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου προβλέπονταν ορισμένες θέσεις για τους πολύτεκνους, έχει πέσει σε αχρηστία επί χρόνια».

Με κοινό το αίτημα της άμεσης επαναφοράς του ποσοστού συμμετοχής των πολυτέκνων στους διορισμούς, η Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας αναφέρει ότι: «Η ΝΔ είχε υποσχεθεί στη Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15%, ότι θα επαναφέρει το ποσοστό των πολυτέκνων στο 20%. Γιατί δεν τηρεί την υπόσχεσή της; Είναι άλλο Κόμμα τώρα στην εξουσία; Η πρότασή μας για ελάχιστο ποσοστό 15% συν την προτεινόμενη μοριοδότηση μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθότι συνδυαστικά το ποσοστό των πολυτέκνων θα κινείται μεταξύ 15% και 20%».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, καθίσταται σαφές ότι «οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=