ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης γράφει ιστορία στο Οικονομικό Τμήμα του Π.Θ.

βολιώτης-γράφει-ιστορία-στο-οικονομι-817958

Ο Κώστας Κατσάρας εκφώνησε εκ νέου τον όρκο, αυτή τη φορά ως αριστούχος μεταπτυχιακός απόφοιτος – Διαδικτυακή για πρώτη φορά η ορκωμοσία 139 προπτυχιακών

Ηταν τον Ιούλιο του 2017, όταν ως απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος ο Βολιώτης Κώστας Κατσάρας έγραφε ιστορία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 9,90, την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγράψει ποτέ απόφοιτος του Τμήματος, όπως είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια ο τότε πρόεδρος Μιχάλης Ζουμπουλάκης στην τελετή ορκωμοσίας που γινόταν στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τρία χρόνια μετά ο Κώστας Κατσάρας εκφώνησε εκ νέου τον όρκο ως ο αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμοσμένη Οικονομική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Συγκέντρωσε βαθμολογία 9,35 και ήταν εκείνος που είπε τον όρκο, αν και σε διαφορετικό σκηνικό αυτή τη φορά, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στη διαδικτυακή τελετή ορκωμοσίας που έγινε στο τμήμα. Και πάλι ο κ. Ζουμπουλάκης ως διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος αυτή τη φορά υποδέχθηκε τον αριστούχο απόφοιτο, ο οποίος ταυτόχρονα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές, εργάζεται στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε διδακτορικό. «Πρόκειται για ένα δικό μας παιδί, έναν εξαιρετικό νέο», ανέφερε ο κ. Ζουμπουλάκης για τον αριστούχο του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Επιπλέον 36 μεταπτυχιακοί απόφοιτοι ορκίστηκαν στην επιστήμη τους μέσα από τις οθόνες των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών και χειροκρότησαν ο ένας την προσπάθεια του άλλου.

139 παράθυρα σε ζωντανή εξ αποστάσεως ορκωμοσία

Νωρίτερα, διαδικτυακή ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο τμήμα για τους προπτυχιακούς αποφοίτους. Σε ζωντανή σύνδεση μέσω πλατφόρμας άνοιξαν 139 παράθυρα όσοι και οι απόφοιτοι του τμήματος που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους και χθες ορκίστηκαν στις επιστήμες τους. Τον όρκο διάβασε η αριστούχος απόφοιτη Νικολέτα Αργυρώ Φάτση που συγκέντρωσε βαθμό 8,92.

«Προσαρμοζόμαστε στις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού. Ηταν πραγματικά μία πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους μας και ακόμη και η χαρά ήταν διαφορετική. Αυτό που τονίσαμε στους φοιτητές μας είναι ότι ανεξαρτήτως του τρόπου ορκωμοσίας δεν μειώνεται η σημασία του επιτεύγματός τους. Είναι όλοι τους αξιέπαινοι», ανέφερε ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, Χρήστος Κόλλιας.

Ο ίδιος με χαρά είδε στα παράθυρα στα οποία εμφανίζονταν οι απόφοιτοι να πλαισιώνονται από αγαπημένα τους πρόσωπα. «Είχαν δίπλα τους, τους γονείς τους, φίλους του, κάποιοι σήκωσαν και πανό. Είναι μία εμβληματική στιγμή για όλους: και για τους φοιτητές και για τους γονείς αλλά και για εμάς», πρόσθεσε ο κ. Κόλλιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου