ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες στον «τοξοβόλο» που τραυμάτισε σκύλο στον Βόλο

χειροπέδες-στον-τοξοβόλο-που-τραυμ-818079

Στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκε η βαλλίστρα, που χρησιμοποίησε – Σήμερα στον εισαγγελέα

Εναν 32χρονο Βολιώτη, με… παρελθόν σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων, συνέλαβαν χθες αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου ως τον «τοξοβόλο» δράστη, που σημάδεψε με βαλλίστρα και χτύπησε με βέλος δεσποζόμενο σκύλο, που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού των ιδιοκτητών του. Ο 32χρονος φαίνεται να είναι ο δράστης που τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης ντύθηκε με λευκή στολή COVID-19, φόρεσε μάσκα και κουκούλα και με τη βαλλίστρα σημάδεψε το άτυχο κατοικίδιο τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου με βάση καταθέσεις των ιδιοκτητών του σκύλου που έδειξαν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, υλικό από το βίντεο κάμερας ασφαλείας που είναι τοποθετημένη στην αυλή του σπιτιού, αλλά και από πληροφορίες, οδηγήθηκαν στα χνάρια του φερόμενου ως δράστη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης και για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του δεσποζόμενου σκύλου, πραγματοποίησαν χθες το πρωί νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του 32χρονου, όπου εντόπισαν τη βαλλίστρα. Είναι μία μαύρη βαλλίστρα με χρυσή λεπτομέρεια την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για την επίθεση σε βάρος του σκύλου.

Το βέλος, που κάρφωσε ο δράστης στο άτυχο αδέσποτο, το οποίο βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού των ιδιοκτητών του

Ο 32χρονος συνελήφθη και η βαλλίστρα κατασχέθηκε. Η σύλληψη που έγινε στα όρια του αυτοφώρου αφορά στην κατοχή της βαλλίστρας, ενώ σήμερα ο δράστης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου όπου αναμένεται να γίνει συσχέτιση των δύο δικογραφιών, της κακοποίησης του σκύλου, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και της οπλοκατοχής (βαλλίστρας). Μέχρι τότε κρατείται στην αστυνομία.

Με χειροπέδες αστυνομικοί τον οδήγησαν έξω από το σπίτι του στο περιπολικό και από εκεί στο αστυνομικό τμήμα για του πάρουν κατάθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την τελευταία διετία ο συγκεκριμένος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και για άλλες υποθέσεις κακοποίησης ζώων. Όπως είναι γνωστό η κακοποίηση ζώου αποτελεί πλέον κακούργημα και πέραν της επιβολής στους δράστες διοικητικού προστίμου που μπορεί να φτάσει έως και τις 30.000 ευρώ, τιμωρείται και με ποινή κάθειρξης από 5 έως και 10 έτη.

Το άτυχο ζώο που εντοπίστηκε αιμόφυρτο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αιχμηρού αντικειμένου που είχε εισχωρήσει 20 εκατοστά στην κοιλιακή του χώρα. Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο το σκυλί δεν έχει διαφύγει του κινδύνου. Υπέστη περιτονίτιδα και ανέβασε πυρετό και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου