ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Κων. Μαραβέγια για τα αιτήματα των πολυτέκνων

αναφορά-κων-μαραβέγια-για-τα-αιτήματα-818090

Τα αιτήματα των πολυτέκνων για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας που περιέχει τις παρατηρήσεις της σχετικά με το προσχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) –Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα», το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Συγκεκριμένα οι πολύτεκνοι ζητούν την διατήρηση του ελάχιστου ποσοστού 15% διορισμών τους στο Δημόσιο και την επιπλέον μοριοδότηση των συμμετεχόντων σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πολυτέκνων, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών τους. Σημειώνεται ότι η Ένωση Πολυτέκνων αναγνωρίζει ως θετικό στοιχείο το γεγονός πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνει μια επιπλέον μοριοδότηση για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους, ωστόσο αντιδρά στη μείωση του ελάχιστου ποσοστού των εισακτέων που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία και ίσχυε επί δεκαετίες.

Οι πολύτεκνοι υποστηρίζουν ότι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο – όπως αναφέρουν – δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος, και επιμένουν ότι η πρότασή τους για ελάχιστο ποσοστό 15% συν την προτεινόμενη μοριοδότηση, μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθότι συνδυαστικά το ποσοστό των πολυτέκνων θα κινείται μεταξύ 15% και 20%.

Με την Αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης, στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας με κάθε τρόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου