ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο για να μη φρακάρουν λόγω κορονοϊού οι διαθέσιμοι ψυκτικοί θάλαμοι νεκρών

σχέδιο-για-να-μη-φρακάρουν-λόγω-κορονο-818173

Τι συζητούν Νοσοκομείο και Δήμος Βόλου – Καμπανάκι από τον Νίκο Αγγελέτο, πρόεδρο της Ενωσης Λειτουργών Κηδειών

Τον κίνδυνο εξαιτίας της αύξησης των θανάτων λόγω κορονοϊού, να φρακάρουν οι ψυκτικοί θάλαμοι, όπου φυλάσσονται οι σοροί στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Βόλου μέχρι την ταφή, προσπαθούν να προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αχιλλοπουλείου. Ηδη σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την Ενωση Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος αναζητούν την ιδανική λύση για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν.

Το Νοσοκομείο Βόλου διαθέτει 6 ψυκτικούς θαλάμους. Μπορεί μέχρι τώρα να μην έχει προκύψει πρόβλημα, προληπτικά όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς, έχουν συμφωνήσει εφόσον χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη σορών μέχρι την ταφή, οι 12 ψυκτικοί θάλαμοι που διαθέτει ο διαδημοτικός σύνδεσμος του Κοιμητηρίου Κούκος που ανήκει στον Δήμο Βόλου. Μάλιστα οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το νοσοκομείο δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί οικονομικά για αυτό με απόφαση του δήμου.

Αγγελέτος στο MEGA

Ο Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ενωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το θέμα, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ για την έλλειψη ψυκτικών θαλάμων σε διάφορες περιοχές

«Τον Μάρτιο όταν ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας, όλοι ζούσαμε χαοτικές στιγμές στη γείτονα χώρα την Ιταλία και έπειτα στην Ισπανία, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος επειδή γνωρίζει πολύ καλά πού πονάει το σύστημα των ψυκτικών θαλάμων ενημερώσαμε τον Υπ. Υγείας. Σήμερα υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν επαρκείς ψυκτικοί θάλαμοι. Έχουμε 90 νοσηλευτικά ιδρύματα, αν βάλατε από 3-4 μέχρι 8 θάλαμοι αντιλαμβάνεστε ότι δεν επαρκούν. Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι απέναντι στον ιό. Υπάρχει νοσοκομείο, το οποίο δεν έχει αυτή τη στιγμή ψυκτικό θάλαμο. Υπάρχει και μεγάλη ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη που δεν έχει ψυκτικό θάλαμο. Έχουν έτοιμο το σχέδιο Ξενοκράτης με νταλίκες – θαλάμους», τόνισε ο κ. Αγγελέτος ζητώντας από την Πολιτεία να μεριμνήσει για να βρεθεί λύση στο θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου