ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Διοικητικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ σε ρόλο Δημοτικού Αστυνόμου

μαζί-για-τον-βόλο-διοικητικοί-υπάλλ-818341

Η δημοτική αρχή «Μαζί για τον Βόλο» με ανακοίνωσή της τοποθετείται κριτικά προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την τροπολογία που εισήγαγε σε νομοσχέδιο, με την οποία διοικητικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ μετακινούνται στη Δημοτική Αστυνομία, με σκοπό την ενίσχυσή της για την επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων. Καταγγέλλει τη μεταφορά ανεκπαίδευτου προσωπικού στην υπηρεσία και τους κινδύνους που εγκυμονεί και καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Διοικητικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ σε ρόλο Δημοτικής Αστυνομίας, το πολιτικό καρναβάλι ήρθε νωρίτερα…

Στο χθεσινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη λήψη μέτρων σχετικά με την εφαρμογή Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η κυβέρνηση με το άρθρο 2 της τροπολογίας που εισήγαγε το Υπ. Εσωτερικών δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να τοποθετούν διοικητικούς υπαλλήλους χωρίς καμιά απολύτως εκπαίδευση να εκτελούν αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας που «έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης τους», καθώς «και τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στη Δημοτική Αστυνομία ως αρμόδια αρχή ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας».

Να μην ξεχνάμε πως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, στο όχι και τόσο μακρινό 2013, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατάργησε τη Δημοτική Αστυνομία μέσα σε μια νύχτα, υπηρετώντας μνημονιακές επιταγές και χρειάστηκε καιρός για να την επανασύσταση της, με την υπηρεσία να είναι αποψιλωμένη λόγω αποχωρήσεων και μετακινήσεων σε άλλα υπουργεία στο ενδιάμεσο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, αντί να προχωρήσει στην πρόσληψη εκπαιδευμένου προσωπικού (τώρα που δεν βρίσκεται η χώρα σε δημοσιονομικούς περιορισμούς), το οποίο θα έχει τις απαραίτητες γνώσεις διαχείρισης των περιστατικών που προκύπτουν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, επιλέγει να προσθέσει άλλο ένα βάρος στους Δήμους, βάζοντας ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με τη Δημοτική Αστυνομία να ελέγχουν τους συμπολίτες τους.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός; Διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου θα ελέγχουν τις πλατείες και θα κόβουν πρόστιμα; Τα φαιδρά φαινόμενα, αστυνομικοί να κυνηγούν παιδιά με skate και ποδήλατα που νομιμότατα και με μάσκες αθλούνται, θα επαναληφθούν με διοικητικούς υπαλλήλους σε ρόλο Δημοτικής Αστυνομίας;

Ο λαλίστατος Δήμαρχος Βόλου ούτε τώρα θα βρει να πει κάτι για το επιτελικό κράτος που αποδεδειγμένα αντιπαθεί και σνομπάρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή φοβάται τον…ενδοοικογενειακό καβγά;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου