ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατείται η μελέτη για τη χάραξη της σύνδεσης Κεραμίδι – Ζαγορά

δημοπρατείται-η-μελέτη-για-τη-χάραξη-τ-818431

Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης για τη χάραξη του νέου οδικού άξονα που συνδέει τη διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι με τη Ζαγορά, στα διοικητικά όρια των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Π.Ε. Μαγνησίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο πρακτικό της δημοπράτησης της μελέτης, προϋπολογισμού 396.302,16 ευρώ, που προβλέπεται να οδηγήσει στην κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 43 χλμ, με μια λωρίδα κυκλοφορία ανά κατεύθυνση και τους απαιτούμενους ανισόπεδους κόμβους. Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι έως Ζαγορά» αποτελεί τμήμα των μελετών του παραλιακού άξονα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη σύνδεση των παραλίων της Μαγνησίας με τα παράλια της Λάρισας.

«Προχωράμε στη δημοπράτηση της μελέτης που οδηγεί στην κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Κεραμίδι με τη Ζαγορά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Θεσσαλία, που δημιουργεί νέα δεδομένα αλληλεπίδρασης και ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική Μαγνησίας και Λάρισας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί προβλέπει η μελέτη

Σήμερα, στο προς μελέτη τμήμα υφίσταται ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο ορεινής οδοποιίας που συνδέει τους οικισμός της Ζαγοράς και του Πουρίου και τον οικισμό του Οβριού με το Πουρί ή την Κερασιά. Οι οικισμοί Πουρί και Βένετο δεν συνδέονται. Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι – Κεραμίδι έως Ζαγορά», οδηγεί στη χάραξη νέου οδικού δικτύου με σκοπό τη σύνδεση του Κεραμιδίου με τη Ζαγορά. Ο νέος άξονας, εκτιμάται να έχει συνολικό μήκος περίπου 43 χλμ. ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου