ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακά φέτος η Black Friday για πρώτη φορά, λόγω lockdown

διαδικτυακά-φέτος-η-black-friday-για-πρώτη-φορά-λ-818451

Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της 27ης Νοεμβρίου, που αναμένεται να τονώσει τις ηλεκτρονικές αγορές

Κινητικότητα με πρωταγωνιστή το διαδίκτυο ενόψει της Black Friday, που μέχρι πέρυσι αποτελούσε ισχυρό κίνητρο για να γεμίσουν από κόσμο τα εμπορικά καταστήματα. Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η πιο δημοφιλής εμπορική προωθητική ενέργεια λόγω του lockdown, με τις τοπικές επιχειρήσεις που διαθέτουν e shop να προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει της 27ης Νοεμβρίου.

Με τα περιοριστικά μέτρα για τη λειτουργία του λιανεμπορίου να ισχύουν μέχρι το τέλος του μήνα, όπως όλα δείχνουν, η έντονη εμπορική κίνηση της συγκεκριμένης μέρας θα σημειωθεί στο διαδίκτυο, καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Με τις καταναλωτικές ανάγκες να καλύπτονται στο συγκεκριμένο διάστημα μέσω τηλεφωνικών ή διαδικτυακών παραγγελιών από επιχειρήσεις που διαθέτουν ανάλογες υπηρεσίες, είναι αναμενόμενη η αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων, που σημειώνουν ήδη ανοδική πορεία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Απόστολο Οντόπουλο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «θα είναι διαφορετική φέτος η Black Friday, διότι θα γίνει ηλεκτρονικά. Βλέπουμε ότι έχουν ήδη αρχίσει οι προωθητικές ενέργειες μέσω διαδικτύου από μεγάλα καταστήματα, που έχουν αρχίσει να επικοινωνούν την Black Friday. Σαφής εικόνα δεν υπάρχει με τα καταστήματα κλειστά, αλλά θεωρούμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση».

Με σημείο εκκίνησης τις ηλεκτρικές συσκευές και τα καταστήματα με είδη νέας ψηφιακής τεχνολογίας, η προωθητική ενέργεια έχει πλέον υιοθετηθεί από το σύνολο, σχεδόν, της αγοράς, με τις ειδικές τιμές να ισχύουν σε πολλά προϊόντα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν προσδοκίες για τη συγκεκριμένη μέρα και αυξημένες εισπράξεις στα ταμεία των επιχειρήσεων, επικρατεί κλίμα προετοιμασίας ενόψει της φετινής Black Friday, που θα εξελιχθεί διαδικτυακά, λόγω ειδικών συνθηκών.

«Τα καταστήματα μπορεί να είναι κλειστά, αλλά η δραστηριότητά τους δεν σταματά, γιατί πάρα πολλές επιχειρήσεις εξυπηρετούν τηλεφωνικά είτε μέσω e shop, είτε κοινωνικών δικτύων, κάνοντας παραδόσεις κατ’ οίκον ή χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ταχυμεταφορών. Κατά συνέπεια, η Black Friday σίγουρα θα αποτελέσει τονωτική ένεση» είπε ο κ. Οντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου