Συναγερμός σε δεύτερη ιδιωτική δομή στη Μαγνησία λόγω κρουσμάτων

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-19, 17:28:34
Συναγερμός σε δεύτερη ιδιωτική δομή στη Μαγνησία λόγω κρουσμάτων

Απομονώθηκαν σε ειδικό χώρο για να μη σημειωθεί διασπορά - Μαζική ιχνηλάτηση στο προσωπικό και τους τροφίμους 

Κόκκινος συναγερμός σήμανε σε ιδιωτική δομή υγείας στον Βόλο, όταν επιβεβαιώθηκαν έξι θετικά κρούσματα κορονοϊού σε ηλικιωμένους ασθενείς, που νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι συγκεκριμένοι ασθενείς τις προηγούμενες μέρες παρουσίασαν ήπια συμπτώματα που παραπέμπουν στη νόσο και με απόφαση της δομής αποφασίστηκε να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό, το οποίο έδειξε πως νοσούν από COVID-19.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι έξι ασθενείς απομονώθηκαν αμέσως σε ειδικό θάλαμο COVID-19 που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να μη σημειωθεί διασπορά του ιού και στα υπόλοιπα τμήματα.

 Η κλινική τους εικόνα σε γενικές γραμμές είναι καλή και δεν φαίνεται προς το παρόν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΟΔΥ ο οποίος χθες κιόλας έσπευσε στον χώρο της ιδιωτικής δομής και προχώρησε σε μαζικά τεστ τόσο στο προσωπικό που απασχολείται μέσα όσο και στους υπόλοιπους τροφίμους. Ο αριθμός των δειγμάτων που ελήφθησαν φέρεται να προσεγγίζει τα 80 στο σύνολο. Σήμερα εκτός απροόπτου αναμένονται τα αποτελέσματα τα οποία θα καταγράψουν αν υπήρξε διασπορά ή όχι.

Αυτό που πάντως είναι αξιοπερίεργο σύμφωνα με πηγές του ΕΟΔΥ, είναι πως νόσησαν οι έξι τρόφιμοι, καθώς το επισκεπτήριο στη συγκεκριμένη δομή έχει απαγορευτεί από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε η καραντίνα αφενός και αφετέρου πριν από λίγες μέρες είχαν γίνει προληπτικά τεστ στο προσωπικό της δομής τα οποία ήταν αρνητικά.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=