ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί από τη Μαγνησία σε «ομηρία»

εκπαιδευτικοί-από-τη-μαγνησία-σε-ομη-818559

Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας καλούνται να παραμείνουν στις περιοχές, όπου διδάσκουν, παρά την τηλεκπαίδευση

Σε «ομηρία» στις περιοχές μετάθεσης ή απόσπασής τους εκπαιδευτικοί από τη Μαγνησία, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν κλείσει και τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους προσφέρουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύτηκε εγκύκλιος με την υπογραφή της γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας που καλεί τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν «στη διάθεση των διευθυντών- προϊσταμένων των σχολείων τους για άσκηση εκπαιδευτικού ή διοικητικού έργου που τυχόν θα τους ζητηθεί».

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα έχει ξεκινήσει τηλεκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε ξεκινήσει για τα γυμνάσια και λύκεια.

Μολονότι όμως οι εκπαιδευτικοί σχεδιάζουν και παραδίδουν τα μάθηματά τους στις ψηφιακές πλέον τάξεις από τους προσωπικούς τους χώρους, καλούνται αν προέρχονται από άλλες περιοχές να μην φύγουν από την έδρα του σχολείου τους.

Η εγκύκλιος προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν αποσπαστεί ή μετατεθεί εκτός Μαγνησίας, ενώ η οικογένειά τους βρίσκεται στον νομό και θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην έδρα τους και να συνεχίσουν να διδάσκουν.

Επίσης υπάρχει μερίδα εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Μαγνησία και βάσει της εγκυκλίου δεν μπορούν να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Καλούνται να κάνουν μαθήματα στις έδρες των σχολείων τους ενώ τα παιδιά τους ή οι ηλικιωμένοι γονείς τους μπορεί να χρειάζονται την παρουσία τους και οι ίδιοι θα μπορούσαν να τους την προσφέρουν κάνοντας παράλληλα και τηλεκπαίδευση.

«Κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία απ’ όπου νιώθει ασφαλής», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εκτός Μαγνησίας, καθώς τουλάχιστον στην Πρωτοβάθμια οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της περιοχής είναι και μόνιμοι κάτοικοι Βόλου που πηγαινοέρχονται για μαθήματα είτε προς την περιοχή του Αλμυρού είτε προς την περιοχή του Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου