Τεράστιες ουρές για τα rapid tests στο Πανεθεσσαλικό

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-19, 13:27:59
Τεράστιες ουρές για τα rapid tests στο Πανεθεσσαλικό

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται από το πρωί στην περιοχή του Πανθεσσαλικού σταδίου στη Νέα Ιωνία όπου συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, με τη διαδικασία drive-through rapid tests.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναμονή μέχρι κάποιος οδηγός να φτάσει στα συνεργεία και να κάνει το τεστ για κορονοϊό, ξεπερνά την 1,5 ώρα.

Τα δειγματοληπτικά τεστ διενεργούνται σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είναι δωρεάν για όλους. Η διαδικασία γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και συνεργείο του ΕΟΔΥ, με τους πολίτες να ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου για τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι διενεργήθηκαν 180 τεστ από τα οποία τα 30 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, ενημερώνονται ότι θα πρέπει να κάνουν και μοριακό τεστ, ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι νοσούν.

Στο χώρο βρέθηκε το πρωί και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε πως η σημερινή «είναι μία δράση προληπτική. Εδώ μπορεί κανείς να έρθει δωρεάν να κάνει το τεστ είτε έχει συμπτώματα είτε όχι για να μπορέσουν να δουν οι ειδικοί τη διάδοση του ιού μέσα στο σύνολο της κοινωνίας. Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό θετικών στον ιό και αυτό είναι ανησυχητικό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αφανείς εστίες του κορονοϊού μέσα στην κοινωνία και χρειάζεται προσοχή, μάσκες αποστάσεις. Πρέπει να διαφυλάξουμε το δημόσιο αγαθό της υγείας γιατί χωρίς το δημόσιο αγαθό της υγείας όλα τελούν υπό αίρεση και αμφισβήτηση».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=