ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων στη Μαγνησία

τηλεκπαίδευση-μετ-εμποδίων-στη-μαγν-818714

Πρεμιέρα με προβλήματα και στις ψηφιακές τάξεις της Μαγνησίας

Μετ’ εμποδίων άρχισε χθες και στη Μαγνησία η τηλεκπαίδευση των μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Οπως και στην περίπτωση της έναρξης λειτουργίας των ψηφιακών τάξεων στη Δευτεροβάθμια, έτσι και στην Πρωτοβάθμια η πρεμιέρα συνοδεύτηκε με προβλήματα και μερική κατάρρευση του συστήματος.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές επιχειρούσαν επί ώρα να μπουν στις ψηφιακές τάξεις χωρίς επιτυχία. Σε κάποιες περιπτώσεις χάθηκαν οι πρώτες ώρες, σε κάποιες άλλες όταν τα μαθήματα άρχισαν έγινε με μικρό αριθμό μαθητών που είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν τις ηλεκτρονικές δυσκολίες, σε άλλες περιπτώσεις υπήρχε εικόνα, αλλά όχι ήχος και το αντίστροφο.

«Κατέρρευσε το webex και η υπομονή μας. Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική σύγχρονη «τηλεκπαίδευση» έμεινε στο…. connecting!!!» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, η οποία κάνει λόγο για πλήρη αδυναμία του συστήματος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (webex) να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ παραθέτει μερικά από τα δεκάδες μηνύματα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση: «Μάλλον γενικό μπλακ άουτ…. Προσπαθώ, αλλά τίποτα», «Από το σχολείο που μπήκα για webex, το σύστημα έπεσε κατευθείαν», «Κατάφερα να μπω, αλλά οι μαθητές μου όχι!», «Μόλις που κατάφερε να μπει το ένα τρίτο των παιδιών, το σύστημα μας πέταξε έξω», «Από τους μαθητές που έχουν μπει, οι μισοί δεν ακούνε και οι άλλοι μισοί δεν βλέπουν», «Τα παιδιά συνεχώς μπαινοβγαίνουν λόγω σύνδεσης», «Η 1η ώρα χάθηκε εντελώς», «Δεν ακουγόμουν, βγήκα για να το φτιάξω και μετά δεν μπορούσε να μπει κανένα παιδί!», «Είχα μάθημα 15:30, μπήκα από τις 15:10 κ συνδέθηκα στις 15:45. Από τα 17 παιδιά κατάφεραν να μπουν τα 3, εκ των οποίων τα 2 δεν τα άκουγα».

«Η κυβέρνηση, αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο όλο αυτό το διάστημα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή, έφτασε στο σημείο να τα κλείσει. Τώρα λοιπόν που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσουν επαφή τα παιδιά με τη μαθησιακή διαδικασία, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε αυτή», καταγγέλλει η παράταξη ζητώντας μέτρα και τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει ούτε με την υγεία αλλά ούτε και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου