ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόγνωση οι καστανοπαραγωγοί του Πηλίου

σε-απόγνωση-οι-καστανοπαραγωγοί-του-π-819043

Ερώτηση Βελόπουλου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων καστανοπαραγωγών του Πηλίου.

Τα κάστανα αποτελούν βασικό άξονα ανάπτυξης της ορεινής οικονομίας και επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Πηλίου, παραγωγή μεγάλο μέρος της οποίας εξάγεται ή εμπορεύεται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σημειώνεται ότι η περιοχή του Πηλίου είχε δεχθεί μεγάλο πλήγμα, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας, κατά τους κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν, ενώ η μειωμένη συγκομιδή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρεται: «Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην αρμόδια καταγραφή της πτώσης της παραγωγής κάστανου στον ορεινό όγκο του Πηλίου και να αποζημιώσετε σχετικά τους καστανοπαραγωγούς της Π.Ε. Μαγνησίας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, έχοντας διαπιστώσει τη δραματική μείωση της ποσότητας και την κακή ποιότητα του παραχθέντος προϊόντος τους, λόγω των καιρικών συνθηκών ανομβρίας και ξηρασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από την έντονη χαλαζόπτωση τον Ιούνιο του 2019;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου