27 συλλήψεις τον Οκτώβριο από την 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-18, 15:15:33
27 συλλήψεις τον Οκτώβριο από την 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.

Πλούσια η δράση των λιμεναρχείων τον περασμένο μήνα

Σε 27 συλλήψεις προχώρησαν τον περασμένο Οκτώβριο τα λιμεναρχεία που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.) με έδρα τον Βόλο.

Συγκεκριμένα 6 άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 1 άτομο για κλοπή –διάρρηξη, 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων, 1 άτομο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και 18 άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Π.Κ., Κ.Ο.Κ., αιγιαλού –παραλίας).

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 23 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο απολογισμός δράσης καταγράφει 864 ελέγχους τροχαίας αστυνόμευσης και 763 παραβάσεις ΚΟΚ, ενώ έγιναν 101 έλεγχοι μέθης και βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις.

Οσον αφορά στον αντικαπνιστικό νόμο, συνολικά έγιναν 80 έλεγχοι με αρνητικά αποτελέσματα.

Στις επιχειρήσεις κατασχέθηκαν 36,5 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, 4γρ. ηρωίνης, 76 ναρκωτικά δισκία και 74 γρ. αφορολόγητου καπνού.

Από τη λιμενική αστυνομία βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 82 αφορούσαν στον Γενικό Κανονισμό, οι 7 στον Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, οι 12 λοιπές διατάξεις και οι 43 αλιευτικές παραβάσεις.

Από τη λιμενική αστυνομία κατασχέθηκαν 2 ψαροντούφεκα, 1 δίχτυ μανωμένο 60μ., 2 δίχτυα απλάδια 60μ. και 68μ., 1 αθερινόδιχτο 05μ, καθώς αλιεύματα: 0,5κ. όστρακα (γυαλιστερές) και 14κ. περίπου διάφορα ειδή ψαριών.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 71.040 ευρώ.

Σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης μεταξύ άλλων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αναλήφθηκαν ενέργειες για την αντιμετώπιση περιστατικού εισροής υδάτων στο μηχανοστάσιο επιβατηγού – τράτα σκάφους κατά τη διαδικασία ανέλκυσής του σε τοπικό ναυπηγείο.

Τέλος, για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού Covdi-19 έγιναν 2.027 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 450 ευρώ.

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρωτικές ακτές της χώρας στους λιμένες, όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=