ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικά έργα για τη Μαγνησία

σημαντικά-έργα-για-τη-μαγνησία-851206

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, σε συνέχεια της έγκρισης της 9ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την ένταξη μελετών συνολικού προϋπολογισμού 8,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Μέτρο 6.4 «Μελέτες ωρίμανσης και προετοιμασίας Δ Προγραμματικής Περιόδου» του Γ΄ΠΕΠ Θεσσαλίας 2000-2006, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές που αφορούν σημαντικά έργα της Μαγνησίας

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής μελέτες:
• Μελέτη οδού Διασταύρωση Αφήσσου- παράκαμψη Αφήσσου – Λεφόκαστρο, στο Νομό Μαγνησίας, προϋπολογισμού 741.370 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Με την εκπόνηση της μελέτης το έργο, μήκους 8 χλμ, θα καταστεί ώριμο προς υλοποίηση μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
Με τη δημιουργία του παραλιακού οδικού άξονα θα είναι συντομότερη και πιο ασφαλής η προσπέλαση στο Νότιο Πήλιο, εφόσον παρακάμπτεται ο ορεινός όγκος απ’ όπου διέρχεται
σήμερα ο οδικός άξονας Αφήσσου – Αργαλαστής. Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά αφενός στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που συνδέει, αφετέρου δε στην άρση των προβλημάτων προσπέλασης στο Νότιο Πήλιο.
• Ολοκλήρωση μελετών παραλιακού άξονα Θεσσαλίας, σύνδεση δύο νομών, τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι έως Ρακοπόταμο, προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη Δ/νση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η οδός έχει μήκος 14,8 χλμ εκ των οποίων τα 6 στο νομό Μαγνησίας και 8,8 στο νομό Λάρισας. Αρχίζει από τον κόμβο Καμαρίου – Κεραμιδίου, προσεγγίζει τα όρια των Νομών στην περιοχή όπου καταλήγει η υφιστάμενη μελέτη της Ν.Α. Λάρισας με τίτλο «Διασταύρωση Σκλήθρου-όρια νομού» και μέσω αυτής καταλήγει στην περιοχή του οικισμού Ρακοπόταμος. Το τμήμα στο Νομό Μαγνησίας αποτελεί νέα χάραξη ενώ στο τμήμα του νομού Λάρισας για τα πρώτα 6,5 χλμ θα γίνει αναμόρφωση της υφιστάμενης οριστικής μελέτης και για τα υπόλοιπα 2,5 χλμ θα γίνει βελτίωση της υφισταμένης οδού.
Το έργο είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Θα συνδέει ειδικότερα τον οικισμό του Ρακοπόταμου στο Νομό Λάρισας με το Καμάρι στο Νομό Μαγνησίας.
– Μελέτη επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρων Ξηριά, Σεσκουλιώτη και Κακαβιώτη, στο Νομό Μαγνησίας, προϋπολογισμού 314.753 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Το έργο αφορά στη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν τα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα των τριών χειμάρρων της λεκάνης απορροής του χειμάρρου Ξηριά, που εκτείνεται στα διοικητικά όρια των δήμων Νέας Ιωνίας και Αισωνίας.

• Μελέτη επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου Κραυσίδωνα, στο Νομό Μαγνησίας, προϋπολογισμού 95.669 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Σκοπός του έργου είναι η ολοκλήρωση της σύνταξης των απαιτούμενων μελετών, ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν τα επείγονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που εκτείνεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Βόλου και Ιωλκού, με θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, στην προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη, αύξηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου