ΤΟΠΙΚΑ

«Παζάρια» για την πληρωμή

παζάρια-για-την-πληρωμή-381559

Αλλα ζητούσε ο μισθωτής, άλλα ήθελε να δώσει η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σε… διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοτικής Αρχής, αντιπολίτευσης και του μισθωτή του κάμπινγκ στην παραλία Παπά Νερό οδήγησε το θέμα πληρωμής στον τελευταίο από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου έργων που υλοποιήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα στα μέσα Ιουλίου ο πίνακας της ΔΕΗ και ο κεντρικός πίνακας αναφλέγηκαν λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου, όπως και οι υπόγειες κεντρικές καλωδιώσεις του κάμπινγκ, με αποτέλεσμα για δύο μέρες να βυθιστεί στα σκοτάδια. Με προσπάθειες του συνεργείου της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε η βλάβη προσωρινά, ωστόσο ακολούθησαν και άλλες μέχρι το τέλος της λειτουργίας του.

Με την εμφάνιση των προβλημάτων ο μισθωτής ενημέρωσε τον δημοτικό σύμβουλο Α. Σουλδάτο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Γιώργο Αντώνογλου και συμφωνήθηκε, αν ξεκινήσει η διαδικασία επαύξησης της

ισχύος, να καλυφθεί οικονομικά από τον επιχειρηματία και το ποσό να συμψηφιστεί με τα ενοίκια.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς του επιχειρηματία οι εργασίες ανέρχονταν σε ποσό 20.000 ευρώ, κάτι για το οποίο ενημερώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μπρίζης και Σαμαρά και σε μετέπειτα επίσκεψη του κ. Μπρίζη στο κάμπινγκ συμφωνήθηκε ο τρόπος συμψηφισμού της δαπάνης των

20.000 € περίπου (10.000€ περίπου από το ενοίκιο του Αυγούστου 2011 και 10.000 € περίπου από το ενοίκιο του Μαΐου 2012), ενώ τον Αύγουστο

δημοτικός υπάλληλος εισέπραξε από τον επιχειρηματία 30.000 € που αφορούσε το ενοίκιο του Αυγούστου 2011 μειωμένο κατά 10.000 €.

Μετά το τέλος της λειτουργίας του κάμπινγκ ξεκίνησαν οι εργασίες για την

επαύξηση της ισχύος σύμφωνα με υποδείξεις της ΔΕΗ και το κόστος της δαπάνης που αφορά στο Δήμο ανήλθε στις 21.102,02 €, ενώ τον μισθωτή επιβάρυνε ποσό 12.000 € που αφορούσε στην αλλαγή πινάκων,

καλωδίων και διαφόρων άλλων μηχανισμών.

Το θέμα ωστόσο όταν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσε διαμάχη μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης καθώς ο Δήμαρχος υποστήριζε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να πληρώσει όλο το κόστος, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ. Λεβέντης ζητούσε να αποπληρώσει όλο το ποσό ο Δήμος. «Μπορούμε να αναλάβουμε το μισό των εξόδων, ενώ πρέπει να έρθει και γνωμάτευση δικηγόρου σχετικά με το πόσο νομιμοποιούμαστε», τόνισε ο Δήμαρχος με τον ιδιοκτήτη να απαντά ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι πράγματι από τα όσα υποστηρίζει ο επιχειρηματίας υπήρχε συμφωνία με το Δήμο και ζήτησε ο Δήμος να αναλάβει ολόκληρη την δαπάνη, ενώ από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Χριστοδούλου ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να ξέρει αν είναι νόμιμη η απαίτηση του μισθωτή.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σημείωσε πως κάποιες από τις εργασίες έγιναν ερήμην του Δήμου με υπερτιμολόγηση χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία των προσφορών και πρότεινε να καλυφθεί δαπάνη ύψους 14.000 με τον επιχειρηματία να «παζαρεύει» το ποσό στις 17.000 ευρώ το οποίο και τελικά αποφασίστηκε να βαρύνει το Δήμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου