ΤΟΠΙΚΑ

Νέες ειδικότητες σε ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

νέες-ειδικότητες-σε-επαλ-στη-μαγνησία-823949

Επανίδρυση λυκειακών τάξεων Ευξεινούπολης και ανάκληση της απόφασης κατάργησης του ΓΕΛ Καναλίων περιλαμβάνει ο νέος σχολικός χάρτης

Επανίδρυση των λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης οι οποίες καταργήθηκαν το 2011, αυτόνομη λειτουργία του νέου ΕΠΑΛ Σκιάθου που φέτος λειτουργεί για πρώτη χρονιά υπό την ομπρέλα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου αλλά και ίδρυση οκτώ νέων ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση είναι οι αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 τις οποίες προτείνει προς το Υπουργείο Παιδείας ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Σταχτέας και βάσει των προτιμήσεων των μαθητών και των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας, ζητούνται να γίνουν μεταβολές σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, ζητείται η αυτόνομη λειτουργία του ΕΠΑΛ Σκιάθου από το επόμενο σχολικό έτος καθώς και η προσθήκη του Τομέα «Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας». Υπενθυμίζεται ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος το ΕΠΑΛ Σκιάθου λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου με τον Τομέα «Διοίκησης και Οικονομίας» στον οποίο προτάθηκε για τη νέα χρονιά η ίδρυση των εξής τεσσάρων νέων Ειδικοτήτων: «Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών», «Υπαλλήλων Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού», «Υπαλλήλων Εμπορίας και Διαφήμισης» και «Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό».

Επίσης προτείνεται η ίδρυση της ειδικότητας «Τεχνικού Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών» του Τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.

Ακόμη προωθείται η ίδρυση των εξής τριών νέων Ειδικοτήτων στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου: «Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ» του Τομέα Πληροφορικής και «Συντήρησης Έργων Τέχνης-Αποκατάστασης» του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Ο κ. Σταχτέας ζητά ακόμη την επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο οποίο έως το 2011 λειτουργούσαν Λυκειακές Τάξεις οπότε και καταργήθηκαν και τέλος για μία ακόμη χρονιά διεκδικείται η ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την κατάργηση του ΓΕΛ Καναλίων το οποίο λειτουργεί κάθε χρόνο με την έκδοση αποφάσεων αναστολής κατάργησης. «Στόχος είναι να διασφαλιστεί μελλοντικά η απρόσκοπτη λειτουργία του ΓΕΛ Καναλίων», τονίζει ο κ. Σταχτέας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου