ΤΟΠΙΚΑ

«Σάρωσε» ο κορονοϊός τον Οκτώβριο στη Μαγνησία

σάρωσε-ο-κορονοϊός-τον-οκτώβριο-στη-829734

Τι δείχνουν τα στοιχεία από την υπηρεσία COVID – 19 του Νοσοκομείου Βόλου – Πιο ανθεκτικές οι γυναίκες… στον ιό

Τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας COVID-19 του Νοσοκομείου Βόλου, επιβεβαιώνουν ότι ο μήνας Οκτώβριος είναι ο μήνας όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα συγκριτικά πάντα με τα δείγματα που έχουν ληφθεί στο Αχιλλοπούλειο από τις αρχές της πανδημίας μέχρι χθες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, από την έναρξη της πανδημικής κρίσης μέχρι σήμερα από το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο επιβεβαιώθηκαν 34 θετικά κρούσματα, από τα οποία τα 25 μέσα στον Οκτώβριο.

Από τους 25 ασθενείς με κορονοϊό αυτό τον μήνα, οι 5 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ στο σύνολο των 34 ανδρών, οι 27 είναι άνδρες και οι επτά γυναίκες. Το ανησυχητικό είναι ότι από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών. Ενώ αρχικά ο COVID-19 καταγράφονταν σε ηλικίες από 60 έως 70 χρόνων, τον Σεπτέμβριο ο δείκτης ηλικίας μειώθηκε στα 55 χρόνια, ενώ τον Οκτώβριο ο μέσος όρος ηλικίας μειώθηκε στα 45 χρόνια.

Συνολικά τα δείγματα που έχουν ληφθεί στο Αχιλλοπούλειο από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 3.729. Τα 2.935 ήταν δείγματα από άτομα που παρουσίασαν συμπτωματολογία που παρέπεμπε σε COVID-19, αλλά και ασθενείς στους οποίους έπρεπε να γίνει προεγχειρητικός έλεγχος. Ακόμη ελέγχθηκαν 759 υγειονομικοί, κυρίως προσωπικό του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού, ενώ τέλος 35 δείγματα έχουν ελεγχθεί από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα στον μοριακό αναλυτή που έχει προμηθευθεί και λειτουργεί το νοσοκομείο.

Από τα 2.935 των ατόμων που παρουσίασαν συμπτωματολογία COVID-19 οι 1.403 ήταν άνδρες (47,80%) και οι 1.532 γυναίκες (52,20%). Όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό από τα 759 άτομα που ελέγχθησαν οι 189 ήταν άνδρες και οι 550 γυναίκες, ενώ τέλος αναφορικά με τα 35 άτομα που ελέγχθησαν για κορονοϊό στον μοριακό αναλυτή του νοσοκομείου, οι 22 ήταν άνδρες και οι 13 γυναίκες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου