ΤΟΠΙΚΑ

Εκαναν ξέφρενο γλέντι κι ανέβασαν φωτογραφίες στο fb

εκαναν-ξέφρενο-γλέντι-κι-ανέβασαν-φωτ-829739

Η ανάρτηση από το πάρτι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, που έκανε άνω – κάτω ολόκληρο χωριό στη Μαγνησία

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Τους βγήκε ξινή η διασκέδαση. Αυστηρή προειδοποίηση από τις αρχές ότι έρχεται καμπάνα την επόμενη φορά που θα αψηφήσουν τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ο λόγος για τους θαμώνες καφέ σε περιφερειακό δήμο της Μαγνησίας, που ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισαν να το… ρίξουν έξω. Δεν θα ήταν ουδόλως επιλήψιμο, αν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί από τις υγειονομικές αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Με την αδρεναλίνη να έχει χτυπήσει κόκκινο σε συνδυασμό με το κέφι στο κατακόρυφο, μικροί και μεγάλοι έγιναν γρήγορα μία παρέα. Ενώ το γλέντι συνεχίζονταν και όλοι απολάμβαναν το ποτό τους αμέριμνα, κάποιοι θέλησαν να αποθανατίσουν τις στιγμές και ανάρτησαν φωτογραφίες και βίντεο από το ξέφρενο γλέντι. Δεν σκέφτηκαν καν πως αυτό ενδεχομένως να γυρίσει μπούμερανγκ ειδικά την ώρα που η πανδημία καλπάζει και οι εκκλήσεις των ειδικών για αποφυγή συνωστισμού και κοινωνικών συναθροίσεων είναι σε ημερήσια διάταξη.

Χρήστες των social media από την περιοχή που δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την κοινωνική συνάθροιση, την επόμενη μέρα έσπευσαν να αναφέρουν το γεγονός στις αρχές, ζητώντας να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής και να γίνουν αυστηρές συστάσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πράγματι άνδρες της αστυνομίας μετέβησαν στο χωριό και απεύθυναν προειδοποιήσεις σ’ έναν προς έναν τους επαγγελματίες εστίασης της περιοχής σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο. Αυτό που επισημάνθηκε με κατηγορηματικό τρόπο είναι ότι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί ισχύουν εξίσου για όλους και πως θα πέσουν «καμπάνες» στο επόμενο παραστράτημα.

Το όλο θέμα έχει κάνει άνω – κάτω ολόκληρο χωριό, κυρίως δε όσους «πρωταγωνιστούσαν» στις αναρτήσεις που έγιναν χωρίς την άδειά τους. Βέβαια τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο έχουν πλέον κατεβεί από το fb, αφού όμως πρώτα έκαναν τη ζημιά…

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου