ΤΟΠΙΚΑ

Εκπνέει η προθεσμία για κοινωνικό τιμολόγιο

εκπνέει-η-προθεσμία-για-κοινωνικό-τιμ-829827

Μέχρι σήμερα η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά στο σύστημα

Tέλος χρόνου για όσους δικαιούχους δεν έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Εως σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου έχουν διορία οι δικαιούχοι του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ για να κάνουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να μη χαθεί η έκπτωση στους λογαριασμούς τους. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή αμελήσουν να κάνουν τη νέα αίτηση, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τα «σκοτάδια», αν ο λογαριασμός τους ξεπεράσει τα 700 ευρώ.

Οσοι δεν ανανεώσουν την αίτηση και δεν λάβουν τη σχετική έγκριση ουσιαστικά απεντάσσονται από το σύστημα και ενεργοποιούνται οι εντολές διακοπής ρεύματος, αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ποσό των 700 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΗ στον Βόλο οι δικαιούχοι ΚΟΤ θα ήταν αυξημένοι τουλάχιστον κατά 10% εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων που έχει προκαλέσει σε πολλά νοικοκυριά η πανδημία. Ωστόσο από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν ήδη γίνει ηλεκτρονικά και έχουν εγκριθεί, η λίστα που ήδη υπάρχει στο τοπικό υποκατάστημα προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι δικαιούχοι- καταναλωτές στον επόμενο λογαριασμό που θα λάβουν, δείχνει ότι η αύξηση είναι θα τουλάχιστον 15% σε σχέση με το 2018.

Για να ενταχθεί ένας καταναλωτής για ένα έτος στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να έχει οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων.

Δικαιούχοι επίσης είναι όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής, όσοι είναι άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών – συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου και τέλος όσοι είναι άτομα με αναπηρία μεγαλύτερη από ποσοστό 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία μεγαλύτερο του 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου