ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: «Απογειώνεται» το ηλεκτρονικό εμπόριο

βόλος-απογειώνεται-το-ηλεκτρονικό-829849

Το 30% του τζίρου υπολογίζεται ότι εξασφαλίζουν τα e – shop, με τη ζήτηση να αυξάνεται σταδιακά

Ανοδική πορεία ακολουθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο, με το 15% των τοπικών καταστημάτων να λειτουργεί παράλληλα και e – shop, εξασφαλίζοντας το 30% του τζίρου της αγοράς. Με τη ζήτηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων να σημειώνει αυξητική τάση σε μεγάλο βαθμό λόγω πανδημίας, ολοένα και περισσότεροι έμποροι του Βόλου στρέφονται τη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, «μέρα με τη μέρα αυξάνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο και όσο θα υπάρχουν περιορισμοί γενικότερα, λόγω της πανδημίας, αναπόφευκτα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο».

Με τη γεωγραφική διασπορά των ηλεκτρονικών παραγγελιών να εκτείνεται από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων περιοχών, θεωρείται βέβαιο ότι η νέα συνθήκη που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις αγορές μέσω διαδικτύου.

«Υπάρχει γενικότερα μια στροφή του καταναλωτή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, ειδικότερα στη διάρκεια της καραντίνας. Κόσμος που δεν ψώνιζε μέσω internet και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, έμαθαν να πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω του διαδικτύου και γενικότερα βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί το μερίδιο αγοράς των e – shop γενικά», είπε.

Σύμφωνα με τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος «αναπόφευκτα θα αυξηθούν οι ηλεκτρονικές αγορές. Εκεί μας οδηγεί η εποχή, αλλά το φυσικό κατάστημα δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψει».

Εμποροι με οικογενειακή ιστορία δεκαετιών υιοθετούν τα νέα δεδομένα, προσελκύοντας πελάτες από διάφορες περιοχές, ενώ τονώνουν παράλληλα τους τζίρους των επιχειρήσεών τους.

«Η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρουσιάζει έτσι κι αλλιώς ανοδική τάση. Όλα τα μαγαζιά πλέον έχουν σαν βοηθό – συνεργάτη το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, είτε πρόκειται για αλυσίδες, είτε για τοπικά καταστήματα. Το θέμα είναι ότι με την εξάπλωση του κορονοϊού και τα lock down, είναι πλέον μια κοινωνική πραγματικότητα», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο έμπορος Νίκος Σοφιάδης.

Με πελατολόγιο από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο και ηλεκτρονικές παραγγελίες ακόμη και από το εξωτερικό, εκτιμά ότι «το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει» χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία, που δίνει την δυνατότητα και σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, να προμηθευτούν είδη που ενδεχομένως δεν υπάρχουν στα χωριά ή τις νησιωτικές περιοχές όπου κατοικούν. «Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να δουλεύει. Απλώς είναι πλέον μια κοινωνική ανάγκη, λόγω της επέκτασης και σε άλλα μέσα εκτός από τον υπολογιστή. Και στο δρόμο ή στην καφετέρια, συζητώντας, υπάρχουν άνθρωποι που συστηματικά πλέον ψωνίζουν μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα» τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου