ΤΟΠΙΚΑ

Κατά πλειοψηφία η νέα διαγωνιστική διαδικασία για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

κατά-πλειοψηφία-η-νέα-διαγωνιστική-δι-830716

Εκτός ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση (διά περιφοράς) του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ήρθε προς έγκριση εισήγηση για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την εκμίσθωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αποφασιστεί η ανάθεση της εκμετάλλευσης του πάρκινγκ στην εταιρεία Hellenicann Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία κατέθεσε προσφορά 371.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία ήταν μία από τις τέσσερις που κατέθεσαν προσφορές στο τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων Βόλου μετά από διπλή άγονη διαδικασία.

Ωστόσο η εταιρεία δεν κατέθεσε τα απαιτούμενα από τον Νόμο δικαιολογητικά εντός προθεσμίας δέκα ημερών με αποτέλεσμα να εκπέσει και η δημοτική αρχή να αποφασίζει να προχωρήσει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία.

Το θέμα καταψήφισε η αντιπολίτευση, με την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα να τονίζει ότι ο διαγωνισμός γίνεται σε πρώιμο στάδιο πριν καν την ολοκλήρωση του κτιρίου με συνέπεια να μην προσελκύονται σοβαροί επενδυτές.

«Πράσινο φως» για δημοτικά τέλη

Αμετάβλητα θα παραμείνουν και για το 2021 τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας στον Δήμο Βόλου. Το ύψος των τελών εγκρίθηκε με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε μείωσή τους. Οι χρεώσεις για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, χρήσης κοινόχρηστων χώρων, διαφήμισης, δημοτικών κοιμητηρίων, όπως επίσης και το δικαίωμα βοσκής δεν αλλάζουν για το νέο οικονομικό έτος.

Μικρές διαφοροποιήσεις θα ισχύσουν όμως στα τιμολόγια των νομικών προσώπων του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα σε ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ.

Στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου γίνεται εξορθολογισμός διδάκτρων με πολύ μικρές αυξομειώσεις ανάλογα με το τμήμα, το όριο των μαθητών κ.τ.λ.

Στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν αφορούν στην παροχή έκπτωσης 50% επί των διδάκτρων του ΔΙΕΚ για τα παιδιά υπαλλήλων της επιχείρησης που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον παρακολούθησης ειδικοτήτων για την απόκτηση πτυχίου.

Στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ επίσης αποφασίστηκε για τα παιδιά που δεν έλαβαν voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε ολόκληρη –τετράωρη- βάρδια και πενθήμερη, κι όχι σε μεμονωμένα εργαστήρια, το κόστος συμμετοχής να διαμορφωθεί στο ποσό των 120 ευρώ.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα καταψήφισε μόνο τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις ψήφισαν αρνητικά σε όλα τα τέλη με εξαίρεση την παράταξη της β’ ελάσσονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Αποστόλη Παπαδούλη που ενέκρινε τα τέλη βοσκής.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2021 που διαμορφώνεται στα 118.986.000 ευρώ. Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις των Ι. Αποστολάκη, Απ. Ριζόπουλου και Απ. Παπαδούλη, ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη της Νάνσυς Καπούλα. Υψους 89.641.417,21 ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 1,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό είναι και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί έργα ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 7.310.600 ευρώ, του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού 2.538.000 ευρώ αλλά και του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» προϋπολογισμού 1.106.356 ευρώ.

Η παράταξη της Νάνσυς Καπούλα ψήφισε λευκό, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου