ΤΟΠΙΚΑ

Πληθαίνουν τα κρούσματα…ριξίματος της Μαγνησίας

πληθαίνουν-τα-κρούσματαριξίματος-τ-831205

Στη «σέντρα» ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ – Εξω φρενών κυβερνητικοί βουλευτές στον νομό για τις αποφάσεις του σε βάρος της Μαγνησίας – Θέμα διαφάνειας στις αποφάσεις που λαμβάνονται έθεσε ο Χρ. Μπουκώρος – Οι βλέψεις του Φώτη Σερέτη να πολιτευτεί στη Λαμία και τα «μέτωπα», που έχει ανοίξει στον Βόλο

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η στάση του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη, απέναντι στη Μαγνησία. Ο εξόφθαλμος ο τρόπος με τον οποίο μέσω των αποφάσεων του ευνοούνται άλλα νοσοκομεία μικρότερης δυναμικής, τον έχει καταστήσει «κόκκινο» πανί για τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης στον νομό.

Ολα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως οι αποφάσεις του αντί να ενισχύσουν το νοσοκομείο, αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου. Επιπροσθέτως η στάση του γεννά πολλά ερωτηματικά, ως προς τη πολιτική σκοπιμότητα που μπορεί να εξυπηρετεί. Για παράδειγμα, καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι η έγκριση υψηλότερων κονδυλίων σε μικρότερα νοσοκομεία, όπως το νοσοκομείο Λαμίας, δεν είναι άσχετες με τις πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Σερέτη. Ο δυπεάρχης γεννήθηκε στη Λαμία, δραστηριοποιήθηκε εκεί επαγγελματικά και πολιτικά, ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Φθιώτιδα στις εκλογές του 2015 με το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, ωστόσο, διαχώρισε τη θέση του για να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία όπου τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον τομέα Υγείας του κόμματος, πριν επιλεγεί για τη θέση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Μόλις τη Δευτέρα ο βουλευτής της Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος με ερώτηση που κατέθεσε στο υπ. υγείας έθεσε ευθέως θέμα διαφάνειας και αντικειμενικότητας σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνει ο Φ. Σερέτης. Αφορμή για την έντονη αντίδραση του βουλευτή η πληροφόρηση για την ασύγκριτα μεγάλη αύξηση πιστώσεων στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Λαμίας, έναντι του Νοσοκομείου Βόλου. Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής, η 5η ΥΠΕ ενέκρινε αύξηση πιστώσεων για φέτος 650.000€ για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, 500.000€ για το Νοσοκομείο της Λαμίας και μόλις 180.000€ για το Νοσοκομείο του Βόλου, όταν το 2019 το μεν Αχιλλοπούλειο δέχθηκε και εξυπηρέτησε 32.000 ασθενείς, ενώ το νοσοκομείο της Λαμίας ακριβώς τους μισούς, 16.000 ασθενείς.

Μετά τον Χ. Μπουκώρο και ο έτερος βουλευτής Θανάσης Λιούπης προχθες μιλώντας στο Ράδιο- Βέρα, επέκρινε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τις πιστώσεις στο Νοσοκομείο του Βόλου σε σχέση με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα ευθύνης του κ. Σερέτη. Ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα προανήγγειλε την διεκδίκηση πιστώσεων στο Νοσοκομείο όχι μόνον για τη μεταφορά της αιμοδοσίας -περίπου 60 χιλιάδων ευρώ – αλλά για τον Μοριακό Αναλυτή, ο οποίος θα λειτουργεί για περισσότερα τεστ απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τα «δείγματα γραφής» όμως για τις αδικίες σε βάρος της Μαγνησίας δεν ξεκινούν από εδώ, ούτε οι αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών. Πριν από ένα μήνα και κάτι, οι τρείς βουλευτές της ΝΔ στη Μαγνησία, Χρ. Μπουκώρος, Αθαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας σε κοινή τους ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητούσαν τροποποίηση της προτεινόμενης από την 5η ΥΠΕ κατανομής θέσεων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο». Το ερώτημα των τριών βουλευτών προς τον αρμόδιο υπουργό προέκυψε μετά τη σημαντική διαφορά που παρατηρήθηκε στον προτεινόμενο αριθμό κατανομής θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., μεταξύ του Γ.Ν. Λαμίας (11 θέσεις ειδικευμένων ιατρών) και του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» (2 θέσεις ειδικευμένων ιατρών).

Στα προαναφερθέντα θα πρέπει φυσικά να προστεθεί και το σήριαλ με τον μοριακό αναλυτή στο νοσοκομείο Βόλου. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δέχτηκε πυρ ομαδόν από το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας και τους υγειονομικούς φορείς, διότι επί έναν μήνα (από τις 17 Αυγούστου) κρατούσε στο συρτάρι του την πρόταση του νοσοκομείου για την προμήθεια μοριακού αναλυτή, δεν την προώθησε ποτέ προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ0) ως όφειλε, επιμένοντας μέχρι τέλους στη μεσοβέζικη λύση της αγοράς εξοπλισμού που θα χρησιμοποιείται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όχι για τη διενέργεια μαζικών τεστ για τον κορονοϊό.

Προχθες το βράδυ διέρρευσε πληροφορία ότι ο κ. Σερέτης ενέκρινε επιπλέον κονδύλι για τη διενέργεια 1.000 επιπλέον τεστ στο νοσοκομείο Βόλου το επόμενο διάστημα, χωρίς να καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί ή όχι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου