ΤΟΠΙΚΑ

Δεν… «ασθενεί» το real estate στο Πήλιο

δεν-ασθενεί-το-real-estate-στο-πήλιο-832077

Δεκάδες αλλοδαποί αγοράζουν ακίνητα στην περιοχή, αναζητώντας ασφαλή προορισμό

Δημοφιλής προορισμός για δεκάδες Ευρωπαίους το Πήλιο, παραμένει ψηλά στην προτίμηση τουριστών, αλλά και εν δυνάμει αγοραστών ακινήτων. Με κυρίαρχη τη σκέψη ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός, αρκετοί αλλοδαποί αναζητούν το σπίτι των ονείρων τους στο Πήλιο, διατηρώντας στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος το real estate.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Παρ’ ότι υπήρξαν ακυρώσεις από ξένους που δεν ήταν εύκολο να μετακινηθούν λόγω απαγορεύσεων και πανδημίας, δεκάδες αλλοδαποί αλλά και ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό, αγόρασαν ή πρόκειται να αγοράσουν σπίτι στο Πήλιο, ανατολικό ή κεντρικό, διατηρώντας την κινητικότητα στα γραφεία real estate.

Οι εθνικότητες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτι στο Πήλιο, στην αιχμή της πανδημίας είναι Γερμανοί, Βέλγοι, Αυστριακοί, Γάλλοι, λιγότεροι Αγγλοι, Ολλανδοί και Βούλγαροι.

«Ζητούν εξοχικά σπίτια, ανεξαρτήτου παλαιότητας, με θέα στη θάλασσα, με εύκολη πρόσβαση αυτοκινήτου, σε σχετικά καλή κατάσταση, ανακαινισμένα ή πιο καινούργιας κατασκευής, προκειμένου να είναι κατοικήσιμα, διαθέτοντας ποσά που ποικίλλουν από 100.000 ευρώ μέχρι 250.000 ευρώ» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου real estate.

Με ισχυρή την πεποίθηση ότι το Πήλιο είναι ασφαλής προορισμός και τόπος διαμονής, εν δυνάμει αγοραστές από το εξωτερικό, παίρνουν την μεγάλη απόφαση, με την προοπτική είτε να κατοικήσουν στο Πήλιο είτε να αξιοποιήσουν τουριστικά τις οικίες που αγοράζουν, με την κ. Σκούρτη να επισημαίνει ότι «είναι πάρα πολύ οικονομική η Ελλάδα για να τοποθετηθεί κάποιος, οπότε πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πολλοί αλλοδαποί αποφάσισαν να κάνουν την κίνησή τους».

Με τις τιμές να παραμένουν σταθερές την τελευταία τριετία, ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων αγοραστών, οι οποίοι «λειτουργούν πολύ οργανωτικά και προγραμματισμένα» επεσήμανε.

Στόχος και προσδοκία των περισσοτέρων ξένων αγοραστών είναι να ζήσουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πήλιο μετά την συνταξιοδότησή τους, απολαμβάνοντας, στο μεταξύ, την περιοχή ως τόπο θερινών διακοπών.

Στο μεταξύ, σταθερό παραμένει το ενδιαφέρον των Βολιωτών για επενδυτικού τύπου ακίνητα, γκαρσονιέρες και δυάρια, «που είναι πλέον δυσεύρετα, γιατί είναι λίγα αυτά που βγαίνουν στην αγορά», υπογράμμισε η κ. Σκούρτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου