Καμία ανησυχία για τα πληρώματα του Βόλου λόγω κρουσμάτων στο ΕΚΑΒ Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-27, 18:08:34
Καμία ανησυχία για τα πληρώματα του Βόλου λόγω κρουσμάτων στο ΕΚΑΒ Λάρισας

Οι έξι θετικοί από το παράρτημα Λάρισας δεν συνδέονται με τοπικές επαφές

 

Ο συναγερμός, που σήμανε από το περασμένο Σάββατο στο ΕΚΑΒ Λάρισας, όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έξι εργαζόμενοι του παραρτήματος της γείτονος πόλης, αρχικά ανησύχησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ στον Βόλο, ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Κώστα Σταμνά, δεν υφίσταται λόγος, αφού μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη σύνδεσης των θετικών κρουσμάτων της Λάρισας με το τοπικό προσωπικό. Στις διακομιδές που έγιναν τις τελευταίες μέρες από Βόλο προς Λάρισα ελήφθησαν, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, όλα τα απαραίτητα μέτρα αφενός, αφετέρου δεν υπήρχε επαφή με άλλους διασώστες από το ΕΚΑΒ Λάρισας, ώστε να υπάρχει θέμα… ιχνηλάτησης επαφών και στον Βόλο.

Σημειώνεται, πως το περασμένο Σάββατο έγιναν 50 τεστ σ’ όλο το προσωπικό της Λάρισας, από τα οποία προέκυψαν έξι κρούσματα. Οι έξι υπάλληλοι φέρεται να «κόλλησαν» τον ιό από συναδέλφισσά τους που εργάζεται στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Η ίδια φέρεται να είχε πάει σ’ έναν γάμο όπου προσβλήθηκε από τον COVID-19.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει επανέλεγχος σ’ αυτούς τους υπαλλήλους, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Παράλληλα, εκφράζεται προβληματισμός – ενώ ξεκίνησε ήδη ο σχεδιασμός – ώστε να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό που θα προκύψουν από την συγκεκριμένη κατάσταση με εργαζόμενους που θα έρθουν από άλλες περιοχές.

«Δυστυχώς ο κορονοϊός χτύπησε και τη δική μας πόρτα. Στη Λάρισα έχουμε έξι θετικά κρούσματα. Όσον αφορά τον Βόλο δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι διότι ο ιός δεν αστειεύεται», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=