ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Σ. Βόλου: «Όχι στη συνεδρίαση δια περιφοράς – Άμεσα μέτρα προστασίας»

λα-σ-βόλου-όχι-στη-συνεδρίαση-δια-περ-832310

«Όχι» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και τον Επιτροπών δια περιφοράς, λέει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ζητά την λήψη άμεσα μέτρων ώστε οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρονται τα εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, όπως είναι γνωστό, έχει πάρει μέρος, έως τώρα, σε όλες τις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καταθέτοντας ερωτήσεις και κάνοντας τοποθετήσεις για μια σειρά θέματα, σε αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή Βόλου, που συνεχίζει να εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Στα επόμενα δημοτικά συμβούλια θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, σοβαρά ζητήματα όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο καθορισμός των δημοτικών τελών, ο Προϋπολογισμός, κ.ά., για τα οποία πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα συζήτησης, ερωτήσεων – τοποθετήσεων – προτάσεων από τους δημοτικούς συμβούλους.

Ενώ είχαμε ζητήσει, έγκαιρα, από τη δημοτική αρχή Βόλου να οργανώσει το σύστημα τηλεδιάσκεψης, ώστε να μπορεί να γίνεται συζήτηση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, όταν οι συνθήκες εξάπλωσης της επιδημίας δεν θα επιτρέπουν τις «δια ζώσης» συνεδριάσεις και παρά το γεγονός, όπως διαφαινόταν από τις τοποθετήσεις των επιστημόνων για την εξάπλωση της πανδημίας, ότι υπήρχε άμεση ανάγκη αυτού του συστήματος επικοινωνίας, όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας, η δημοτική αρχή Βόλου δεν οργάνωσε τη λειτουργία του και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (τάμπλετ, λάπτοπ), προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να συμμετέχουν στις τηλεδιασκέψεις με σύγχρονο εξοπλισμό.

Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο την προστασία των δημοτικών συμβούλων, αλλά όλων των εργαζομένων στο δημαρχείο Βόλου, στο οποίο για τρίτη φορά έχει «εισβάλει» η επιδημία, λόγω και της επαφής των υπαλλήλων με το κοινό, καθώς επίσης και την προστασία των εργαζομένων στις άλλες υπηρεσίες του δήμου, στις οποίες μετακινούνται στελέχη του. Αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή Βόλου δεν έχει πάρει τα αναγκαία αυξημένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον δήμο Βόλου.

Γενικότερα, στο πλαίσιο υπεράσπισης της πολιτικής της κυβέρνησης, δεν έχει πάρει καμιά πρωτοβουλία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Χαρακτηριστική είναι η άρνησή της να συνταχθεί με τα αιτήματα των σωματείων και των φορέων της πόλης για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο, για την προμήθεια των απαραίτητων μοριακών αναλυτών ώστε να γίνονται δωρεάν μαζικά τεστ, για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργούν τα τμήματα στα σχολεία με 15 μαθητές, για την πρόσληψη καθαριστριών για να τη καθαριότητα και απολύμανση σχολείων και άλλων δημόσιων και δημοτικών χώρων, κ.ά.

Ήδη, στο Βόλο και στη Μαγνησία, έχουν κλείσει σχολεία και τμήματα. Η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να «ξεφύγει», να μπει στο «κόκκινο», όπως γίνεται σε άλλες πόλεις. Το αφήγημα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου και την ένοχη σιωπή της. Οι λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι, οι γονείς, τα σωματεία και οι φορείς του λαϊκού κινήματος, όλοι μας, πρέπει να διεκδικήσουμε, άμεσα, χωρίς καμιά υποχώρηση, όλα εκείνα τα μέτρα για τη προστασία της υγείας μας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου