Θεσσαλία: Προκαταβολές στους πληγέντες από τον «Ιανό»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-27, 10:10:13
Θεσσαλία: Προκαταβολές στους πληγέντες από τον «Ιανό»

Τον χρόνο και τα ποσά της προκαταβολής που θα λάβουν οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» τον Σεπτέμβριο, αποκάλυψε ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Έτσι την Παρασκευή πρόκειται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η προκαταβολή η οποία θα είναι 100 ευρώ το στρέμμα για το βαμβάκι, 130 ευρώ/στρέμμα στο καλαμπόκι και 30 ευρώ/στρέμμα στη μηδική.

Συνολικά, το ποσό που θα δοθεί στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται σε 24,5 εκατ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο θα καταβληθούν άμεσα στο 100% της αξίας τους και ανέρχονται και για τις δυο Περιφέρειες σε 1.600.000 ευρώ.

Η επικοινωνία Αγοραστού-Λυκουρέντζου έγινε χθες, στο πλαίσιο προετοιμασίας διευρυμένης σύσκεψης που προγραμματίζει για την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη Λάρισα, προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός της εκτιμητικής πορείας των ζημιών σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, αλλά και να καταστρωθεί ένα νέο σχέδιο ανακούφισης της τοπικής οικονομίας των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 1.000 επιχειρήσεις σε Καρδίτσα – Φάρσαλα έχουν λάβει την αποζημίωση των 8.000 ευρώ και περίπου 1.500 νοικοκυριά την αποζημίωση των 5.000 ευρώ.

Πηγή: Ελευθερία

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=