ΤΟΠΙΚΑ

Το σχέδιο δράσης του Πρωτοδικείου Βόλου για περιορισμό του κορονοϊού

το-σχέδιο-δράσης-του-πρωτοδικείου-βόλ-833167

Κοινοποιήθηκε το σχέδιο δράσης του Πρωτοδικείου Βόλου για τον περιορισμό του κορονοϊού. Το σχέδιο ορίζει συντονιστή διαχείρισης, συγκεκριμενοποιεί τα μέτρα πρόληψης και δίνει κατευθύνσεις για τον τρόπο διαχείρισης ενός ύποπτου κρούσματος εντός ή εκτός δικαστηρίων ή αντίστοιχα ενός θετικού κρούσματος.

Τα μέτρα πρόληψης προβλέπουν υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας ή ασπίδας προστασίας πλήρους κάλυψης του προσώπου για τον δικαστικό κόσμο και τους πολίτες που εισέρχονται στα δικαστήρια.

Το σχέδιο συνιστά σε όλους τους εισερχόμενους να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά διαλύματα τα οποία είναι διαθέσιμα στους χώρους του δικαστικού μεγάρου.

Δεν επιτρέπει άσκοπη παραμονή στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου και όσοι εισέρχονται πρέπει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να τηρούν απαρέγκλιτα απόσταση κατ’ ελάχιστο 1,5 μέτρου από άλλα πρόσωπα.

Ορίζει ανώτατο όριο παρευρισκόμενων εντός αιθουσών εκδίκασης υποθέσεων τα 25 άτομα και στα γραφεία συνεδριάσεων πολιτικών υποθέσεων τα 8 άτομα.

Σύμφωνα με τα μέτρα, η είσοδος σε κάθε γραφείο υπαλλήλου θα γίνεται ανά ένα άτομο και μόνο ύστερα από συνεννόηση με τον αρμόδιο υπάλληλο ή η εξυπηρέτηση θα γίνεται από την είσοδο του γραφείου σύμφωνα με τις επισημάνσεις.

Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω των τοπικών επιδημιολογικών συνθηκών, η γενική γραμματεία του Πρωτοδικείου θα εξυπηρετεί το κοινό μόνο κατόπιν ραντεβού και μέσω fax ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος παρουσιάσει συμβατά με τον ιό συμπτώματα ενημερώνει τον συντονιστή, αποχωρεί από την εργασία και γίνεται απολύμανση του χώρου του. Ο εργαζόμενος παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον εν αναμονή του αποτελέσματος του τεστ, ενώ γίνεται προσωρινή απαγόρευση εισόδου ατόμων στον στενό χώρο εργασίας του.

Αν το τεστ είναι θετικό στον κορονοϊό, ο εργαζόμενος μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από παρέλευση 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και μετά από πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

Για την επάνοδο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται νέο τεστ.

Ειδικές προβλέψεις περιλαμβάνει το σχέδιο και για τις στενές επαφές, ενώ προβλέπει υποχρέωση ενημέρωσης στον συντονιστή για δικηγόρους σε περίπτωση που κάποιος είναι θετικός στο τεστ και έχει επισκεφθεί τις προηγούμενες 48 ώρες τους χώρους του Πρωτοδικείου Βόλου.

Τέλος συνιστά εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων με το αντιγριπικό εμβόλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου